Намираш лицето по хироновата формула, послепострояваш различните височини, които намираш чрез лицето и страните към тях, оттам синуси и косинуси и накрая ползваш че abc/4R=S
Извинете, но каквото и да ми пишете аз не разбирам хич от математика. Да се надяваме, че някой ще ми даде цялото решение на задачата.Извинете ме още въднъж, но...
отвори си учебника на "Косинусова теорема" и сметни трите косинуса Пример [tex]6^{2}=5^{2}+7^{2}-2*5*7*cos\alpha[/tex] [tex]cos\alpha=\frac{25+49-36}{70}[/tex] [tex]cos\alpha=\frac{19}{35 }[/tex]
Радко94, това значи ли, че като ти се напише решението на задачата, изкуствено ще ти се повиши оценката по математика, и примерно в бъдеще заради теб някой ще бъде с намалени шансове за работа/уни?
Хора не ме нападайте, аз ако можеш да я реша нямаше да пиша за помощ.Не може във всичко да си ОК нали? caelum да отговоря и на вашите въпроси, да оценката по математика ще ми се повиши.Не искам да се хваля, но аз съм отличник, а по математика преобладаващите ми оценки са 3-4, а с решението на тези задачи оценката ще ми се вдигне поне до 5.Хайде повече да на спамя, благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат.Темата вече може да бъде изтрита.Лека вечер и умната!