Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Kosinysova teorema

Kosinysova teorema

Мнениеот quentos » 25 Юни 2011, 19:24

Otsechkite AD i BF sa aglopolovqshti na tr.ABC . Da se nameri DF , ako AC=7 , AF=3 i CD=5
otg.3√7
13

Da se nameri cos na < fi mejdy diagonalite na ysporenik sas strani a,b i ostar < α

Da se nameri cos na ostriq < α na ysporednik s diagonali d1 , d2 i <fi mejdy tqh .

Da se dokaje , che ravenstvoto ma2+mb2=5mc2 e neobhodimo i dostatachno za da bade tr.ABC pravoagalen s prav < pri varha C .

V ysporednik ABCD sas strani a, b i ostar <α sa postroeni visohite AE,AF,DK i DL .Da se namerqt otsechkte EF i KL .
BLAGODARQ NA OTZOVALITE SE , OPITAH DA GI RESHA , NO NE YSPQH , NADQVAM SE NQKOI OT VAS DA SE SPRAVI S PONE CHAST OT TQH :) !
quentos
Нов

Рейтинг: 0

Re: Kosinysova teorema

Мнениеот mp3 » 25 Юни 2011, 19:51

Защо не се опиташ да ползваш кирилицата, защото тази шльокавица не бих я чела, а пък за отговор с решение пък и да не говорим......
Българи сме! Имаме си азбука!
mp3
Фен на форума

Рейтинг: 48

Мнениеот quentos » 25 Юни 2011, 19:59

V momenta ne sam si vkashti i tyk nqma kirilica ;] , qsno mi e , che sme balgari , priemam zabelejkata , shtom se pribera , shte go promenq ;] . I sam 100% sigyren , che bezbroi pati si chel/a tekstove na latinica , no sega zashto da ne se napravim na interesni ....... !!!!!!! Vijdam si zaek , ako beshe napisano reshenieto na latinica nqmashe tolkova da se " vprqgash " hah :] .
quentos
Нов

Мнениеот quentos » 26 Юни 2011, 17:12

Nqkoi shte mi pomogne li?
quentos
Нов

Назад към 10 клас