Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Контролно

Контролно

Мнениеот Гост » 08 Мар 2015, 19:50

Привет на всички! Никога не съм посещавала този сайт досега, но ето, че ми се наложи... та, 11 клас съм в момента и сме на раздел "Тригонометрия". Хич ме няма в тази наука, колкото и да се опитвам да разбера задачите. Наистина ми е адски трудно да ги решавам, бавно схващам, отделям значително време, но просто не ми се получават нещата. Я грешка в някоя сметка, я нещо друго... или изобщо не зацепвам как да реша задачата...

Другата седмица имам контролно върху тригонометрични задачи. Но никак не съм сигурна в себе си и се знам, че няма да се справя с това, както обикновено... Засега имам една изкарана отлична оценка, която беше върху тест и значително по-лесен материал и никак не ми се иска да я развалям. Та, въпросът ми е има ли някой тук, който съвсем добронамерено би се отзовал да ми помогне по време на контролното? Ако има такива хора, ако може да пишат, ще съм страшно благодарна и бих им върнала услугата по някакъв начин. Моля, ако ще ме нападате с негативни коментари и/или обиди, по-добре нищо не пишете.

Благодаря за отделеното време. :)
Гост

Re: Контролно

Мнениеот Гост » 08 Мар 2015, 23:02

н я м а :)
Добронамерено е с доста пари, а тука пишат такива, дето почти не се интересуват от парите.
Гост

Мнениеот MENKA » 08 Мар 2015, 23:05

Посетете частни уроци,дори и само за този материал.Не е толкова трудно за вас,след като вече сте имали отлична оценка.Има значение и нивото на вашето училище,разбира се.Тук можете и да намерите обиави за частни уроци.От мен успех!
MENKA
Математиката ми е страст

Рейтинг: 219

Мнениеот Гост » 08 Мар 2015, 23:58

Няма? ... мислех си, че хората срещу пари на всичко са съгласни.

А за частни уроци - тези пари по-добре да ги дам на някого, който съм сигурна, че ще ми изкара отлична оценка дори.
На мен и с дни да ми се обяснява - файда йок. Изпробвано е... дори не знам колко пъти... откакто се помня... и напредък - никакъв. Уж ги разбирам, уж това, уж онова, а на контролно (не говоря за тест) ЕДИН път не съм изкарвала удовлетворяваща оценка...

А за шестицата ми до момента - самият материал беше лесен, с формули, където всичко трябва да направиш е да заместиш и като цяло дори не знам как я изкарах тази оценка, на магия ми се случи. А сегашното контролно няма да е тест и не ще е никак лесно...

А за училището ми - не съм в математическа гимназия, за да ни вдигат нивото по този предмет. В езикова уча и изобщо не вървим по уроците, дадени в учебника. Учителката ни ни дава допълнителни задачи, които, разбира се, са доста по-трудни от това, което ни е дадено в учебника. Нищо, че целият ни клас едвам връзва за тройка, но ние все пак си взимаме още по-трудното, което дори не е необходимо да го знаем явно, щом като го няма обяснено и описано в учебника.

А от какво се интересуват тия, които пишат тук? Щом нямат полза да попадат на такива като мен, които да речем, биха им предложили дадена сума пари, за какво са в този сайт? Надали имат полза от това да решават и пишат по темите на някой произволен едвам кретащ "математик" като мен.

Благодаря за съветите и отговорите Ви! И все пак, ще се радвам, ако прочета нещо по-положително и хубаво в отговор на първоначалния ми въпрос. :(
Гост

Мнениеот Knowledge Greedy » 09 Мар 2015, 09:28

Не сме съгласни с тираничната политика на Вашата учителка. Нещата са толкова навързани.
Слаба учителка - от къде идва?
От слабо Висше училище - защо е слабо?
Търсят студенти от кол и въже - за да си вържат бюджета.
Защо не се дават пари за Висшите училища?
Кой ще работи като преподавател за нищожно възнаграждение?...

Добронамерено бихме помогнали. Но това ... :!: :?:
Гост написа:... има ли някой тук, който съвсем добронамерено би се отзовал да ми помогне по време на контролното? ...

Не приемаме! Това вече е криминална математика.
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Мнениеот amsara » 09 Мар 2015, 15:55

Наистина ли питате каква е целта на този сайт? Не е ли видна? Има раздели по класове, по дялове в математиката, такива за олимпиади, за кандидат-студенти, за НВО-та, за матури, логически. Избирате дяла/класа и пускате задачата, която ви затруднява. Без подкани за спешно и подобни. Сигурна съм, че веднага ще се намерят хора да обяснят, особено ако самият автор конкретно сподели кое не му е ясно, до къде е стигнал и т.н. Така питащият показва, че се интересува не от готово решение за тест/контролно/домашно, а от това да разбере принципа. А отговорилият ще е доволен, че е помогнал на някого да осмисли нещо. Колкото и да е чудно, помагането носи удовлетворение. :mrgreen: И то не се мери непременно в пари. Иначе можещите и имащи на какво да научат другите с многобройните си постове с обяснения да са станали милионери докато помагат.
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот Zarrie » 09 Мар 2015, 17:39

Greedy, толкова е красив начинът, по който мислите, че чак се вдъхновявам :) Моите адмирации!
Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.
А. Айнщайн
Учат ни, че по-умният винаги отстъпва, а после се възмущаваме, че простотията се шири на длъж и на шир...
Аватар
Zarrie
Математиката ми е страст

Рейтинг: 271

Мнениеот Гост » 09 Мар 2015, 19:24

amsara написа:Наистина ли питате каква е целта на този сайт? Не е ли видна? Има раздели по класове, по дялове в математиката, такива за олимпиади, за кандидат-студенти, за НВО-та, за матури, логически. Избирате дяла/класа и пускате задачата, която ви затруднява. Без подкани за спешно и подобни. Сигурна съм, че веднага ще се намерят хора да обяснят, особено ако самият автор конкретно сподели кое не му е ясно, до къде е стигнал и т.н. Така питащият показва, че се интересува не от готово решение за тест/контролно/домашно, а от това да разбере принципа. А отговорилият ще е доволен, че е помогнал на някого да осмисли нещо. Колкото и да е чудно, помагането носи удовлетворение. :mrgreen: И то не се мери непременно в пари. Иначе можещите и имащи на какво да научат другите с многобройните си постове с обяснения да са станали милионери докато помагат.

Това е само резултат от ползите които хората обясняващи получават , а тя е най -вече в собственото усъвършенстване на математичните си умения и главно предизвикателството от наистина трудните и нестандартни задачи поствани тука.
Гост

Мнениеот amsara » 09 Мар 2015, 20:28

Гост написа:
amsara написа:Наистина ли питате каква е целта на този сайт? Не е ли видна? Има раздели по класове, по дялове в математиката, такива за олимпиади, за кандидат-студенти, за НВО-та, за матури, логически. Избирате дяла/класа и пускате задачата, която ви затруднява. Без подкани за спешно и подобни. Сигурна съм, че веднага ще се намерят хора да обяснят, особено ако самият автор конкретно сподели кое не му е ясно, до къде е стигнал и т.н. Така питащият показва, че се интересува не от готово решение за тест/контролно/домашно, а от това да разбере принципа. А отговорилият ще е доволен, че е помогнал на някого да осмисли нещо. Колкото и да е чудно, помагането носи удовлетворение. :mrgreen: И то не се мери непременно в пари. Иначе можещите и имащи на какво да научат другите с многобройните си постове с обяснения да са станали милионери докато помагат.

Това е само резултат от ползите които хората обясняващи получават , а тя е най -вече в собственото усъвършенстване на математичните си умения и главно предизвикателството от наистина трудните и нестандартни задачи поствани тука.

Не е задължително. :peace: Ако задачите са предизвикателство, да. Но kak например се самоусъвършенстват хора като Invader, Ганка Симеонова, Knowledge Greedy, math10, ptj, pal (дано не изпускам някого от най-редовно пишещите и помагащи качествено) със задачkи на училищно ниво? Ползата е преди всичко за питащия. За отговорилия остава удовлетворението, че е помогнал на някого да разбере нещата. :)
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот Гост » 03 Юли 2017, 08:31

Дааа. Така е. Помагат на такива дето искат да се научат, а помагат и на тъпанари дето ги мързи да си отворят книгата или даже да идат на училище.

Последно избутване Anonymous от 03 Юли 2017, 08:31
Гост

Назад към 11 клас