Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Три точки

Три точки

Мнениеот Гост » 09 Май 2018, 17:45

Дне с правихме класно по математика. Имаше теория, имаше тестови задачи, имаше и такива за описване. Мисля, че се справих. Но не можем с няколко приятелчета да се разберем кой крив и кой прав за първата задача, която се предполага да е най-лесната. Всеки от нас е писал различно. Та ще помоля за обяснение кой все пак е правият. Става дума за 3 точки, лежащи на една права. Колко равнини определят?
Гост

Re: Три точки

Мнениеот Davids » 09 Май 2018, 17:55

Гост написа:Дне с правихме класно по математика. Имаше теория, имаше тестови задачи, имаше и такива за описване. Мисля, че се справих. Но не можем с няколко приятелчета да се разберем кой крив и кой прав за първата задача, която се предполага да е най-лесната. Всеки от нас е писал различно. Та ще помоля за обяснение кой все пак е правият. Става дума за 3 точки, лежащи на една права. Колко равнини определят?

Равнини, в които да лежат и трите точки? Безкрайно. Точно колкото равнини определя и правата, която пък точките определят :P
*Нещо непосредствено и интересно, привличащо вниманието на читателя и оставящо го с приятна топла усмивка на лицето.*
----
Вече не го правя само за точката. :lol:
Davids
Математик

Рейтинг: 2552

Re: Три точки

Мнениеот Гост » 09 Май 2018, 22:20

Davids написа:
Гост написа:Дне с правихме класно по математика. Имаше теория, имаше тестови задачи, имаше и такива за описване. Мисля, че се справих. Но не можем с няколко приятелчета да се разберем кой крив и кой прав за първата задача, която се предполага да е най-лесната. Всеки от нас е писал различно. Та ще помоля за обяснение кой все пак е правият. Става дума за 3 точки, лежащи на една права. Колко равнини определят?

Равнини, в които да лежат и трите точки? Безкрайно. Точно колкото равнини определя и правата, която пък точките определят :P

Благодаря. :)
Гост

Назад към 11 клас