Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Четириъгълна пирамида

Четириъгълна пирамида

Мнениеот Гост » 17 Юни 2018, 07:28

Дадена е правилна четириъгълна пресечена пирамида с основни ръбове 16 см и 4 см.
Намерете обема, лицето на пълната и околната повърхнина.
Гост

Re: Четириъгълна пирамида

Мнениеот S.B. » 17 Юни 2018, 12:46

Гост написа:Дадена е правилна четириъгълна пресечена пирамида с основни ръбове 16 см и 4 см.

:lol: Пропускаш,че апотемата е 10.Това е същата задача,но в този "шлайфан" вид тя вече е неопределена! :DАко не си спомняш какво си писал вчера прочети темата "Пирамида" за която получи напътствия от Davids :)
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5324

Мнениеот Гост » 17 Юни 2018, 16:42

S.B. написа:
Гост написа:Дадена е правилна четириъгълна пресечена пирамида с основни ръбове 16 см и 4 см.

:lol: Пропускаш,че апотемата е 10.Това е същата задача,но в този "шлайфан" вид тя вече е неопределена! :DАко не си спомняш какво си писал вчера прочети темата "Пирамида" за която получи напътствия от Davids :)

Обема не ми излиза на мен...
Гост

Мнениеот S.B. » 17 Юни 2018, 17:32

Погледни в темата "Пирамида",аз я реших по твоя чертеж :D
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5324

Назад към 11 клас