Здравейте имам да реша няколко задачи но нищо не разбирам а госпожата отказва да ми ги обясни за това може ли малко помощ?
Зад.1
а)log232=?,т.е. 2?=?
b) log21=?
c)log264=?
Зад.2
a) log√220=?
b) log√2√230=?
c)log√24=?
Гост написа:Здравейте имам да реша няколко задачи но нищо не разбирам а госпожата отказва да ми ги обясни за това може ли малко помощ?
Гост написа:Здравейте имам да реша няколко задачи но нищо не разбирам а госпожата отказва да ми ги обясни за това може ли малко помощ?
Зад.1
а)log232=?,т.е. 2?=?
b) log21=?
c)log264=?
Зад.2
a) log√220=?
b) log√2√230=?
c)log√24=?
KOPMOPAH написа:Гост написа:Здравейте имам да реша няколко задачи но нищо не разбирам а госпожата отказва да ми ги обясни за това може ли малко помощ?
а)log232=?,т.е. 2?=? вероятно е $\log_232=?$
В задачата се пита колко е логаритъм от $32$ при основа $2$. Това на човешки език ще рече "$2$ на каква степен трябва да се повдигне, за да се получи $32$?
Ако се сетим, че $32=2^5$ излиза, че $\log_232=5$. За да ти стане по-ясно $$\log_22={\color{red}\boxed{{\color{black}1}}}\Leftrightarrow2=2^{\color{red}\boxed{{\color{black}1}}}$$ $$\log_24={\color{red}\boxed{{\color{black}2}}}\Leftrightarrow4=2^{\color{red}\boxed{{\color{black}2}}}$$ $$\log_28={\color{red}\boxed{{\color{black}3}}}\Leftrightarrow8=2^{\color{red}\boxed{{\color{black}3}}}$$ $$\log_216={\color{red}\boxed{{\color{black}4}}}\Leftrightarrow16=2^{\color{red}\boxed{{\color{black}4}}}$$и т.н.
$%{\color{red}\boxed{{\color{black} }}} $
Регистрирани потребители: Google [Bot]