Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Много съм зле

Много съм зле

Мнениеот Гост » 22 Окт 2012, 21:00

Хора кажете ми как да науча таблицата защото не мога смисъл знам я горе долу а и още нещо пропуснах много материал в 5-6 сега и в седми пропускам защото се опитвам да ги разбера ама госпожата не обяснява много може ли да ми обясните най важното 5-6 и седми клас защото не съм от заможно семейство и нямам средства за уроци а не искам да стана чистач на улици. ;(
Гост

Re: Много съм зле

Мнениеот Гост » 22 Окт 2012, 22:41

Хехе, спокойно. И да не научиш математика, няма опасност да станеш чистач. По-скоро обратното е верно в България. Ами значи, таблицата за умножение всъщност е нещо, което ти казва как да събираш по-бързо числа.
За естествените числа, които се пишат като 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ... и т.н. има естествена операция събиране, т. е. ние знаем как да събираме естествени числа, просто като броим единичките, които ни образуват съответното число. Например 2=1+1 имаме две единички, 3=2+1=1+1+1 имаме три единички и т.н. Та ако n е естествено число, ние знаем, че то е сума на n единички. Като искаш да събереш две числа 3 и 4 например имаш 3 + 4 = ( 1 + 1 + 1 ) ( 1 + 1 + 1 + 1 ) = 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 = 7, понеже в сумата имаш седем единички. Какво става сега ако искаш да събереш да речем 5 пъти числото 4? Ами трябва да сметеш колко е 4+4+4+4+4, или като вземеш предвид ,че 4 = 1 + 1 + 1 + 1, трябва да преброиш колко са всички единици, които участват сумата на петте четворки. Те са 20 на брой, и при това същото нещо се получава като искаш да събереш четири петици. Сега си представи, ако трябва да сметеш сумата на 9 осмици, колко много ще трябва да пишеш и броиш. Затова хората са видели, че има и по-кратък начин за изписването на тия суми. Изобщо казано, операцията умножение на естествени числа идва от събирането, за по-бързо броене. Та понеже питаш как да научиш таблицата, може да направиш следното. Разпиши си всички произведения, които участват в таблицата, демек сметни всичките суми. Например 5.6, това е все едно пет пъти да събереш числото 6 със себе си. Провери си, че това е същото , като да събереш шест пъти числото 5 със себе си. И в двата случая трябва да получиш 30, така установяваш, че 5 . 6 = 6 . 5 = 30. Направи това за всички останали числа, т. е. сметни произведенията от вида m.n, където m и n са ти числа от 1 до 9. Трябва да видиш, че m.n е всъщност m пъти да събереш числото n със себе си, или n пъти да събереш числото m със себе си. Ми това е в общи линии за таблицата за умножение. Успех и не се депресирай.
Гост

Мнениеот inveidar » 23 Окт 2012, 14:12

Това, което му обясни, няма да му помогне много, май. Проблемът е, че човекът го мързи да НАИЗУСТИ таблицата за умножение. Това е единствения начин да я запомни и, естествено, да решава задачки в които се използва таблицата. Така ще затвърди запомненото. Той, понеже го мързи, си мисли, че има друг начин, но няма, това е положението. :D Ако пък не може да я наизусти, тогава просто толкова са си му възможностите, но не вярвам да е така.
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот Гост » 27 Окт 2012, 22:54

Мен проблемът не ми е само в таблицата дроби не знам и всичко останало от 5-7 клас не знам как се дели нямам представа как съм в седми клас а не знам НИЩО.
Гост

Мнениеот inveidar » 28 Окт 2012, 09:08

Е щом ти не знаеш, кой знае тогава?! Не искам да те обиждам, но нещо не е наред в цялата работа!
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот Гост » 29 Окт 2012, 14:19

Изстървах доста материал за това.....
Гост

Мнениеот Гост » 28 Фев 2019, 01:36

[tex]\sum_{x=0}^{10 }x^2[/tex]\int\limits_{a}^{b}\int{a \choose b}\lim_{x \to 0}x\overline{ab}\vec{a}\frac{a}{b}\sqrt{x}\begin{cases} x > 0 \\ y < 0 \end{cases}\begin{array}{|l} x + y = 4 \\ x - y = 0 \end{array}\infty
Гост

Мнениеот Гост » 28 Фев 2019, 08:57

Гост написа:$\sum_{x=0}^{10 }x^2 \int\limits_{a}^{b}\int{a \choose b}\lim_{x \to 0}x\overline{ab}\vec{a}\frac{a}{b}\sqrt{x}\begin{cases} x > 0 \\ y < 0 \end{cases}\begin{array}{|l} x + y = 4 \\ x - y = 0 \end{array}\infty$
Гост

Мнениеот S.B. » 28 Фев 2019, 09:29

Гост написа:Хора кажете ми как да науча таблицата защото не мога смисъл знам я горе долу а и още нещо пропуснах много материал в 5-6 сега и в седми пропускам защото се опитвам да ги разбера ама госпожата не обяснява много може ли да ми обясните най важното 5-6 и седми клас защото не съм от заможно семейство и нямам средства за уроци а не искам да стана чистач на улици. ;(

Преди няколко дни ми подариха книгата "Наръчник на бунтаря за проваляне на часа по математика" автор Мариела Станчева.В нея обстойно се предлагат методи ,като въпроси и действия,чрез които да се провалят часовете по математика,като "безполезни и скучни",като същевременно се прави разлика между "бунтар" и "хулиган" ."Бунтарите",за разлика от "хулиганите" са интелегентни и "не бива да се примиряват" с "безполезните" уроци по математика.В последно време тук във форума откривам задачи с умишлено сбъркано условие ,претенции за "по-обстойно обяснение" а също така и въпроси като тези : "Вече съм 8 клас,а не знам да смятам!Обяснете ми материала за 5,6 7 клас!","Как се измислят задачите" и други подобни "бисери".На всички прочели това ръководство искам да кажа,че и аз го прочетох.Освен това тук не е училище и ако искаме ще отговаряме,а ако не искаме няма да отговаряме!Има хора,които наистина търсят помощ,след като са направили някакво усилие.Те са добре дошли във форума!На останалите ГОСТИ ще кажа :Добре дошли,във форума!Чувствайте се като у дома си,но не забравяйте,че сте на гости!
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5324

Мнениеот Гост » 02 Мар 2019, 01:55

Изглежда S.B. отпреди има и книгата "Наръчник на бунтаря за проваляне на часа по правопис и пунктуация" :lol:
Гост

Мнениеот S.B. » 02 Мар 2019, 12:50

Гост написа:Изглежда S.B. отпреди има и книгата "Наръчник на бунтаря за проваляне на часа по правопис и пунктуация" :lol:

Не позна!Нямам тази книга,но имам безпогрешна интуиция да разпознавам комплексарите по форумите.Криейки се зад маската на анонимността,те не влагат енергията си за да направят или да напишат нещо смислено и полезно ,а понеже не им достига сиво вещество за да се изявят,те просто критикарстват всеки и всичко!Очаквам да ме оплюеш с присъщата ти злоба,на неуспял човек!Е добре направи го след като от това ще ти олекне!Ти и без друго не си способен на нищо полезно.
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Мнениеот Гост » 02 Мар 2019, 13:03

S.B. написа:
Гост написа:Изглежда S.B. отпреди има и книгата "Наръчник на бунтаря за проваляне на часа по правопис и пунктуация" :lol:

Не позна!Нямам тази книга
Значи си самороден талант :lol:
Гост

Мнениеот S.B. » 02 Мар 2019, 13:19

Гост написа:Значи си самороден талант :lol

За разлика от самородните комплексари,като теб имам някакъв талант!Още не можеш да ми простиш,провала ти с показателното неравенство,нали!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Най - добре прочети какво ти е отговорил KOPMOPAH - все ще научиш нещо полезно по граматика! :lol: :lol:
Аватар
S.B.
Математик

Мнениеот Гост » 03 Мар 2019, 04:36

S.B. обаче много се филмира...
Гост

Назад към 12 клас - помогнете ми с домашното по математика