MENKA написа:c=1
b=x
a=(1-x2)1/2
f(x)=a3+b3,където х<1
Заместете с равните на а и b и се получава функциа на х.След това намерете първата производна и приравнете тази производна на 0.
Получените отговори за х са решение на задачата.
Zarrie написа:ъгъл алфа е остър, следователно [tex]sin\alpha > sin^{2} \alpha, cos \alpha > cos^{2} \alpha \Rightarrow sin \alpha + cos\alpha >1[/tex] [tex]t\in(1;\sqrt{2}][/tex]
monika_at написа:И защо да понакуцва? Абсолютно вярно си е за остър ъгъл.
monika_at написа:MENKA написа:c=1
b=x
a=(1-x2)1/2
f(x)=a3+b3,където х<1
Заместете с равните на а и b и се получава функциа на х.След това намерете първата производна и приравнете тази производна на 0.
Получените отговори за х са решение на задачата.
Би ли разписала подробно задачата?
inveidar написа:Защото от [tex]sin \alpha+cos \alpha>sin^2 \alpha+cos^2 \alpha=1[/tex] не следва, че 1 е точната долна граница на [tex]sin \alpha+cos \alpha[/tex]. Това е от ясно по-ясно.
monika_at написа:Разбира се, че не следва, че е точна долна граница. Факт е, че тази сума от син и кос на остър ъгъл се изменя в [tex](1; \sqrt{2} ][/tex]
monika_at написа:Напротив, решението е абсолютно вярно. Ако не си разбрал, визирахме само >1. Фактът, че сумата е по-малка или равна на корен от 2, мисля, че трябва да се знае.
Гост написа:Дааа, великите са си велики, други решения освен тяхното не ги интересуват. Тъпанарска история.
Гост написа:Дааа, великите са си велики, други решения освен тяхното не ги интересуват. Тъпанарска история.
inveidar написа:monika_at написа:Напротив, решението е абсолютно вярно. Ако не си разбрал, визирахме само >1. Фактът, че сумата е по-малка или равна на корен от 2, мисля, че трябва да се знае.
Решението е вярно ако е доказано правилно, че t е от въпросния интервал. Това, обаче, не е така. А, ако ти, Ганке, си нямаш друга работа освен да се заяждаш и да предизвикваш, то това си е лично твой проблем.
И точно по-голямо от 1 е проблемът, ако не си разбрала! Ако едно число е по-голямо от две, то е по-голямо и от едно, нали?!![]()
![]()
monika_at написа:Ти не вдяваш. 1 не е число, което е край на интервала. В 1 интервалът е отворен!.
Назад към 12 клас - помогнете ми с домашното по математика
Регистрирани потребители: Google [Bot]