Да се намерят стойностите на реалния параметър [tex]а[/tex], за които системата [tex]\begin{array}{|l} 2x + ay = 8 \\ ax + 8y = a^2 \end{array}[/tex]
има повече от едно решение.
Гост написа:Да се намерят стойностите на реалния параметър [tex]а[/tex], за които системата [tex]\begin{array}{|l} 2x + ay = 8 \\ ax + 8y = a^2 \end{array}[/tex]
има повече от едно решение.
ptj написа:По- принцип има критерии кога система има точно 0, краен или безкраен брой решения, но се съмнявам даже и в по-олекотен вариант да присъстват в учебниците за 12-клас.
Гост написа:Благодаря, определено сега разбрах как се решава. Задачата е от примерна тема за ТУ и в примерните решенията е дадено, че отговорът следва като се реши това, но не можах да разбера каква е логиката им [tex]\frac{2}{a}=\frac{a}{8}=\frac{8}{a^2}[/tex]. А студентското решение как би изглеждало, че ми стана интересно?
Гост написа:Благодаря, определено сега разбрах как се решава. Задачата е от примерна тема за ТУ и в примерните решенията е дадено, че отговорът следва като се реши това, но не можах да разбера каква е логиката им [tex]\frac{2}{a}=\frac{a}{8}=\frac{8}{a^2}[/tex]. А студентското решение как би изглеждало, че ми стана интересно?
Назад към 12 клас - помогнете ми с домашното по математика
Регистрирани потребители: Google [Bot]