Гост написа:Здравейте, малко не на място, но имам запитване, с което предполагам някой може да ми помогне. Мисля да кандидатствам ССС в УАСГ, дали е въможно да ме приемат с оценка от матурата, да речем, ако е 5,50? И в кой друг университет е добре да опитам?
Гост написа:Гост написа:Здравейте, малко не на място, но имам запитване, с което предполагам някой може да ми помогне. Мисля да кандидатствам ССС в УАСГ, дали е въможно да ме приемат с оценка от матурата, да речем, ако е 5,50? И в кой друг университет е добре да опитам?
Възможно е да те приемат с оценка от матурата. Гледай да е повече от 2.
И в кой друг университет е добре да опитам? - В никой друг не опитвай.
Knowledge Greedy написа:Ако човек харесва работа с машини и иска да има университетско образование, съвсем естествено ще се насочи към инженерни специалности. Вие задавате въпроса си така, че да Ви подиграват. Какво очаквате, да Ви посъветваме да опитате ВХТИ или Хранително вкусовия, а може би НАТФИЗ?
Сериозно. Мрежата дава възможност да проучите различните висши икономически училища. Всяко има сайт, в който освен възможни профили, специалности, програми за обучение, преподавателски състав и пр., има условия за кандидатстване, срокове за подаване на документи, такси и др. Проучете, време има. Успех!
Гост написа:Да, може да влезнаш с матура математика, физика или български език (да, приемат инженерни специалности с български език, и аз се чудя накъде отива образованието). Балообразуващи са оценките от дипломата за средно образование по математика, физика и изпита по математика, умножен по 3, в твоя случай - оценка от една от гореспоменатите матури, умножена по 2,5. Максималният бал е 30. Щом си момиче имаш късмет - минималният бал на момичетата в тази специалност е по-нисък от на момчетата. Миналата година е бил около 20.700.
Аз също ще кандидатствам тази специалност, така че горе главата, налягай математиката и ще се видим април (3, 24) или юли. Успех!!!
Назад към 12 клас - помогнете ми с домашното по математика
Регистрирани потребители: Google [Bot]