Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Въпросче - ССС в УАСГ

Въпросче - ССС в УАСГ

Мнениеот Гост » 06 Яну 2016, 22:04

Здравейте, малко не на място, но имам запитване, с което предполагам някой може да ми помогне. Мисля да кандидатствам ССС в УАСГ, дали е въможно да ме приемат с оценка от матурата, да речем, ако е 5,50? И в кой друг университет е добре да опитам?
Гост

Re: Въпросче - ССС в УАСГ

Мнениеот Гост » 08 Яну 2016, 12:47

Гост написа:Здравейте, малко не на място, но имам запитване, с което предполагам някой може да ми помогне. Мисля да кандидатствам ССС в УАСГ, дали е въможно да ме приемат с оценка от матурата, да речем, ако е 5,50? И в кой друг университет е добре да опитам?

Възможно е да те приемат с оценка от матурата. Гледай да е повече от 2.
И в кой друг университет е добре да опитам? - В никой друг не опитвай.
Гост

Мнениеот Гост » 08 Яну 2016, 15:58

Гост написа:
Гост написа:Здравейте, малко не на място, но имам запитване, с което предполагам някой може да ми помогне. Мисля да кандидатствам ССС в УАСГ, дали е въможно да ме приемат с оценка от матурата, да речем, ако е 5,50? И в кой друг университет е добре да опитам?

Възможно е да те приемат с оценка от матурата. Гледай да е повече от 2.
И в кой друг университет е добре да опитам? - В никой друг не опитвай.

Това ирония ли беше
Гост

Мнениеот Knowledge Greedy » 08 Яну 2016, 23:19

Ако човек харесва работа с машини и иска да има университетско образование, съвсем естествено ще се насочи към инженерни специалности. Вие задавате въпроса си така, че да Ви подиграват. Какво очаквате, да Ви посъветваме да опитате ВХТИ или Хранително вкусовия, а може би НАТФИЗ?
Сериозно. Мрежата дава възможност да проучите различните висши икономически училища. Всяко има сайт, в който освен възможни профили, специалности, програми за обучение, преподавателски състав и пр., има условия за кандидатстване, срокове за подаване на документи, такси и др. Проучете, време има. Успех!
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Мнениеот Гост » 09 Яну 2016, 11:15

Knowledge Greedy написа:Ако човек харесва работа с машини и иска да има университетско образование, съвсем естествено ще се насочи към инженерни специалности. Вие задавате въпроса си така, че да Ви подиграват. Какво очаквате, да Ви посъветваме да опитате ВХТИ или Хранително вкусовия, а може би НАТФИЗ?
Сериозно. Мрежата дава възможност да проучите различните висши икономически училища. Всяко има сайт, в който освен възможни профили, специалности, програми за обучение, преподавателски състав и пр., има условия за кандидатстване, срокове за подаване на документи, такси и др. Проучете, време има. Успех!

Мислех че може да има хора, завършили или учащи там, за да ме известят дали приемат с оценка от матура, или в повечето от случаите се иска и изпит, а и съм момиче, има ли доста кандидатки?
Гост

Мнениеот Гост » 09 Яну 2016, 20:04

Владо Тодоров отдавна не ми се е обаждал (може вече да е пенсионер), но има надежда оттука http://uacg.bg/
или по-общо оттук
https://www.google.bg/webhp?sourceid=ch ... 0%A1%D0%93
да намерите първоначална информация.

Това е един от вузовете, които запазиха своя висок рейтинг. Без учене и само с дипломка (матурка ха ха ха), и красиви очи малко трудно ще влезете. Сега опитват с география, ама не върви хич. Препращат ги в "озеленяване" в лесото (не държавата Лесóто, ЛТУ).
Утре имам среща с един куп инженери завършили там (ПГС) и ще поставя вашия въпрос за разглеждане.
Гост

Мнениеот Гост » 05 Фев 2016, 02:22

Да, може да влезнаш с матура математика, физика или български език (да, приемат инженерни специалности с български език, и аз се чудя накъде отива образованието). Балообразуващи са оценките от дипломата за средно образование по математика, физика и изпита по математика, умножен по 3, в твоя случай - оценка от една от гореспоменатите матури, умножена по 2,5. Максималният бал е 30. Щом си момиче имаш късмет - минималният бал на момичетата в тази специалност е по-нисък от на момчетата. Миналата година е бил около 20.700.
Аз също ще кандидатствам тази специалност, така че горе главата, налягай математиката и ще се видим април (3, 24) или юли. Успех!!!
Гост

Мнениеот Гост » 05 Фев 2016, 11:24

Гост написа:Да, може да влезнаш с матура математика, физика или български език (да, приемат инженерни специалности с български език, и аз се чудя накъде отива образованието). Балообразуващи са оценките от дипломата за средно образование по математика, физика и изпита по математика, умножен по 3, в твоя случай - оценка от една от гореспоменатите матури, умножена по 2,5. Максималният бал е 30. Щом си момиче имаш късмет - минималният бал на момичетата в тази специалност е по-нисък от на момчетата. Миналата година е бил около 20.700.
Аз също ще кандидатствам тази специалност, така че горе главата, налягай математиката и ще се видим април (3, 24) или юли. Успех!!!

Благодаря, и на теб :)
Гост

Назад към 12 клас - помогнете ми с домашното по математика