Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Аналетична геометрия

Аналетична геометрия

Мнениеот Гост » 11 Дек 2017, 19:02

Здравейте ако може да помогнете с една задачка.. :(

Да се определят :
а/Дължината на отсечката AC
б/Средата на отсечката BD
в/Пресечната точка на правите ACи BD, ако са дадени точките :

A/-2,3/
B/2,3/
C/2,-4/
D/4,6/
Гост

Re: Аналетична геометрия

Мнениеот Гост » 11 Дек 2017, 22:05

Много трябва да се "аналезира" за да се намери правилният отговор :lol: :lol: :lol: :lol:
Гост

Мнениеот KOPMOPAH » 11 Дек 2017, 22:44

Дължината на отсечката $AC$ се намира по формулата $AC=\sqrt{(x_C-x_A)^2+(y_C-y_A)^2}=\cdots$
Средата $E$ на отсечката $BD$ се намира по формулата $E\left(\frac{x_B+x_D}2;\frac{y_B+y_D}2\right)=\cdots$
Пресечената точка на правите $AC$ и $BD$ се намира като се съставят уравненията за тези прави $\frac {x-x_A}{x_C-x_A}=\frac{y-y_A}{y_C-y_A}$ и $\frac {x-x_B}{x_D-x_B}=\frac{y-y_B}{y_D-y_B}$ и се реши системата, зададена от тези две уравнения. Решенията на системата са координатите на търсената точка.
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот Гост » 12 Дек 2017, 10:46

Уважавам колегата KOPMOPAH, но не бих отговорил на явно неграмотен човек, без да опитам да го поправя.
Друг Гост опита твърде саркастично и аз го подкрепям в това.
Гост написа:Много трябва да се "аналЕзира" за да се намери правилният отговор :lol: :lol: :lol: :lol:

ДоживЕхме да учимЕ аналетЕчна геометрия, другарЕ.. :? :oops: :x
Гост

Мнениеот KOPMOPAH » 12 Дек 2017, 12:30

Доста се колебаех дали да не започна отговора с малка лекция по граматика, но накрая добрият човек в мен надделя :lol: Обикновено съм безпощаден към неграмотността. Някой преди време беше изплакал "Тук не е форум по български език!" на забележка да пише по-грамотно. Горките деца, не ги учат нито на математика, нито на грамотност. Хубаво е, че пишат тук, добрият човек в мен счита, че това е проява на любознателност, а реалистът - на мързел да си решат домашните. Примери - колкото искате :lol:
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот Davids » 12 Дек 2017, 12:57

KOPMOPAH написа:Доста се колебаех дали да не започна отговора с малка лекция по граматика, но накрая добрият човек в мен надделя :lol: Обикновено съм безпощаден към неграмотността. Някой преди време беше изплакал "Тук не е форум по български език!" на забележка да пише по-грамотно. Горките деца, не ги учат нито на математика, нито на грамотност. Хубаво е, че пишат тук, добрият човек в мен счита, че това е проява на любознателност, а реалистът - на мързел да си решат домашните. Примери - колкото искате :lol:

Тези до болка познати вътрешни конфликти и разногласия... И така докато не стигнеш до обречената парадоксална неспособност еднозначно да решиш кой от двамата в теб в крайна сметка е „добрият“ :mrgreen:
*Нещо непосредствено и интересно, привличащо вниманието на читателя и оставящо го с приятна топла усмивка на лицето.*
----
Вече не го правя само за точката. :lol:
Davids
Математик

Рейтинг: 2552

Назад към 12 клас - помогнете ми с домашното по математика