Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Задача на седмицата

Задача на седмицата

Мнениеот evelin5678 » 02 Апр 2023, 13:23

Числото 10 представете като сума на две положителни събираеми така, че сборът от квадрата на едното и учетвореното
друго да е възможно най-малък.

Представете числото 50 като сума на три положителни събираеми със следните свойства отношението на първите две събираеми на 1 4, а сборът от произведението на първите две числа и умноженото с 8 трето число да биде воз- можно най-мальк.

Намерете НГС fx) = (2- log,x)log,x при х Е (1, 9) и стойността на х. при която тя се получава.

Намерете аритметичната прогресия а, а, а, 11, а., за която сумата а а а а а а, да бъде възможно най-малка.
Върху отсечката АВ = 14 cm е взета точка М. Отсечките АМ и ВМ са страни на квадрати, сборът от лицата на които е възможно най-малък. Намерете 4М ВМ и сбора от лицата на квадратите.
Отсечката АВ има дължина 14 cm и е разделена от точките ми N на три части със следните свойства: АМ MN = 1:2, а сборът от лицата на квадратите със страни 4М, MN и NB е възможно най-малък. Намерете AM, MN, NB и сбора от лицата на квадратите.
Ако може да ми пратите целите решения на задачите.
Лек и хубав ден!
Благодаря ви предварително!
evelin5678
Нов

Рейтинг: 0

Re: Задача на седмицата

Мнениеот S.B. » 02 Апр 2023, 14:56

Бях Ви написала отговор на поста Ви "Помощ!",който съдържа същите задачи,но тъй като Вие междувременно сте постнали задачите в раздел " Задача на седмицата" без да имате никакво право за това, аз ИЗТРИХ РЕШЕНИЕТО!
В разделът "Задача на седмицата" имат право да постват само потребители,които имат повече от 50 мнения.
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5286

Re: Задача на седмицата

Мнениеот evelin5678 » 03 Апр 2023, 09:40

Добре,извинявам се много!Аз постнах задачите в рубликата Помощ 12 клас задачи по математика.Не знаех,че тази рублика задача за седмицата е само за потребители.Пак ви се ,извинявам!Лек и приятен ден!
evelin5678
Нов

Рейтинг: 0

Назад към 12 клас - помогнете ми с домашното по математика