pepsan2010 написа:АВСД - ромб, М лежи на АВ и АМ:МВ=3:2, АС пресича ДМ =N MN: ND = ?, на косъм съм да я реша ама нещо ми се губи... разглеждам подобни триъгълници... някой да даде малко помощ...!!!
pepsan2010 написа:АВСД - ромб, М лежи на АВ и АМ:МВ=3:2, АС пресича ДМ =N MN: ND = ?, на косъм съм да я реша ама нещо ми се губи... разглеждам подобни триъгълници... някой да даде малко помощ...!!!
pepsan2010 написа:Пак си намерих грешка АС и BD сключват прав ъгъл , пък аз го сключих другаде... мда... предложете ми нещо ...
pepsan2010 написа:Да ама защо АВ е равно на СД - АВ е равно на АД нали щото е ромб- демек по условие , то иначе и аз щтях да го схвана така....или бъркам...?
pepsan2010 написа:Ами според Справочник по математика на Анубис - АВ=AD CD=BC ама само това пише... нямям нищо против задачата да е така иначе ,ама така четох в тая книжка ...ами ок тогава значи тя е е елементарна ама мен тва ме бъркаше мн. ... е мс за вниманието:]
pepsan2010 написа:Успоредник с равни съседни страни се нарича ромб, поправете ме ...Ромбът е вписан четириъгълник и успоредник... 12 клас ...
pepsan2010 написа::D![]()
ок ша го имим в предвид ... кат му бием шут...
![]()
![]()
е така опр и аз можех да си я реша... ама все пак в оная книжка така пишеше и аз не го подложих на съмнение... мс
pepsan2010 написа:еми значи не чета от тях за първи път, но ги ползвам ... все пак нали са за това , пък че те-авторите, правят грешки- друг въпрос...е вярно -аз не я открих , ама все пак нещо, което не се практикува се забравяр, а и уча в СОУ, нямям профил мат , но се старая.Явно стават грешки затова сега обещавам да си преговоря основните зависимости щото знам ,че за вас е тъпа грешка и кой знае какво си мислите за мен..., но не е толкова зле , колкото изглежда( надявам се де !!!)
Назад към 12 клас - помогнете ми с домашното по математика
Регистрирани потребители: Google [Bot]