Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Кандидатстудент на 33

Кандидатстудент на 33

Мнениеот dimitargk » 01 Апр 2017, 18:49

Привет на всички!
На 33 години съм. Определени обстоятелства ме карат да се върна в България през лятото на следващата година, там искам да следвам информационни технологии/компютърни науки, но проблемът е там, че откакто завърших гимназия през 2001 не си спомням нищо от математиката, всичко съм забравил. Ще съм благодарен ако ми дадете съвети и напътствия във връзка с това как да подходя, как да се подготвям и т.н. Поръчал съм учебниците от 9 до 12 клас 1 и 2 ниво, сборници от задачи 8-9 клас и такива за кандидатстуденти и няколко учебника, които са обобщителни за целият гимназиален материал. Наясно съм, че ще е нужно да си скъсам г**а от учене, но каквото трябва -трябва...
dimitargk
Нов

Рейтинг: 0

Re: Кандидатстудент на 33

Мнениеот emil3993 » 02 Апр 2017, 08:16

Не си купувай учебници, купи си справочник, койте ще може да ползваш при кандидатстване. И отивай във всички книжарници до университетите УНСС, ТУ, СУ и казваш искам книжка със задачи с (примерни) решения и започваш да правиш това, което ИТ хората наричат Reverse engineering. :lol: Ако не можеш да разбереш нещо, отиваш на частен учител, но гледай да е възрастен. :P Прилагаш знанието от примерните решения като решаваш тестове само от съответния ВУЗ, за да разбереш формата!!! :!: Запомни изпита не е свързан с познанието на теорията, а с практика. (НЕ учи теория) :mrgreen: Това не е учене на математика, а явяване на конкурс.
Аватар
emil3993
Математиката ми е страст

Рейтинг: 85

Назад към Математиката-обща тема