Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

"Вашето виждане за учителят Ви по математика"

Re: "Вашето виждане за учителят Ви по математика"

Мнениеот Baronov » 31 Окт 2011, 04:53

mail_dinko написа:Да ви "резюмирам" мнението си за математиката:
- важна фундаментална наука, която трябва за много области в живота (ето е елментарни примери за тези, които не са съгласни - да си сметнете рестото в магазина, да си прецените колко паркет ще ви трябва за стаята, да сметнете колко струва 1 литър или кг от нещо и други такива важни неща, на пръв поглед незначителни); възмущавам се когато в магазин за хранителни стоки продавачките смятат 1.70+0.70=2.40 или като дам 10 лв за 2.75 да ми връщат ресто 9.25 (ей това си го представях и не можах да измисля как сметна продавачката по такъв грешен начин)

Това НЕ е математика! Звучиш като: http://www.youtube.com/watch?v=FOZO0WWU ... re=related
Baronov
Фен на форума

Рейтинг: 9

Мнениеот inveidar » 10 Ное 2011, 23:30

Ей, Баронов, какво правиш?! Мислех си вече, че си ни зарязал!!! :D
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот Гост » 23 Дек 2012, 08:14

Не знам дали е тук мястото, но не пречи да питам . Синът ми е 4 клас и иска да кандидатства в смг. Търся учител. Ако имате интерес - anna_angelova@abv.bg
Благодаря

Xixibg написа:В една от темите във форума попаднах, на коментар "....госпожата ми по математика е много тъпа....." -една гледна точка отразяваща нивото на компетентност на учител през погледа на един ученик.Затова ми хрумна да отворя тема : "Вашето виждане за учителят Ви по математика"
Споделете мнение:
какво очаквате от учителя и от предмета?
какво получавате и задоволява ли ви?
удовлетворява ли ви начинът на поднасяне на информацията?
доволни ли сте от изискванията ?
реална ли е оценката която получавате?
достатъчна ли ви е подготовката в училище или се нуждаете от допълнителна помощ?
и други подобни въпроси...
Дайте съвети и мнения:
Какви промени да се направят за да се повиши нивото на образование по математика?
Как да създадем интерес на учениците към този предмет?

П.П. Нека да не се споменават имена ,за да не обидим някой......
Гост

Мнениеот Гост » 23 Дек 2012, 14:34

Незнам какво очаквате от учителя по математика. Може би да направи магия и всичките деградирали, мързеливи ученици да процъфтят и да станат професори. Защото всяко следващо поколение сякаш иска да затъпява, ходят на училище по принуда слушат циганска музика и т.н. И не съм учител дори, а го забелязвам и не ме мислете за дърта, изкуфяла, отчаяна от безпаричието пенсионерка не съм на 23 съм и не осъзнавам защо децата стават все по-тъпи.
Гост

Мнениеот Гост » 23 Дек 2012, 14:42

Тя госпожата едва ли е тъпа, най-вероятно ученика е тъп!
Гост

Мнениеот Гост » 26 Мар 2013, 18:54

Темата е страхотна и може да се разсъждава много по нея.Лично мое мнение е, че учителят за да е учител не трябва само да има знания по математика.Той трябва да накара учениците да харесват материята.Много хора си казват:"Какво интересно...Някакви задачи, фигури и т.н".На мен ми е интересна математиката заради самата материя.Никой не ми е казвал учи математика.Решавай задачи.Колкото и смешно да ви звучи аз миналата година знаех абсолютно всичко по материала....и познайте защо имах 5 за годината по мат.АБСОЛЮТНО винаги бърках сметките. От типа :1=2 , 1+3=5 и т.н. Тази година си казах, че не мога по любимия си предмет да имам 5 и започнах да уча редовно. Задачи от А, Б,В група....Относно учителите какви са...ами според мен родителите не са ставали...те не са говорили с детето си колко е важно училището и от там идват и тези проблеми...За мен Математиката е сериозен предмет и съм много доволен, че не се превръщат във цирк часовете ми. САмо не ми говорете учителя трябва да накара учениците да учат и да им предава информацията по специален начин. Неговата работа е учениците да разберат материята и да им я предаде.Дали учениците през това време ще си бъркат в гъза (с извинение) или ще спят не е негова работа да става "падарин".
Гост

Мнениеот Гост » 03 Юли 2017, 10:08

Тази тема е наистина интересна.
Обаче знаете ли какво ще ви кажа?
Докато бях в седми клас ( а и годините преди това ) нямах стимул да уча по математика.Харесвах езиците, техниката,та дори артистичните предмети много повече.Не знам дали се дължеше на факта, че от малка са ме побутвали да чета, че съм имала приятели от различни държави, с които съм говорила на чужди езици.От първи до четвърти клас естествено всичко минаваше чудесно, но от пети нататък имах огромни пропуски в материала, не защото не учех, ами защото прескачахме уроци.От там нататък доста неща се объркаха.Седми клас и кандидатстването ми минаха добре със 5,131 и на двата модула.Искам да кажа че някой, някъде, я родител, я учител е изпуснал нишката.Всяко дете отива в първи клас изпълнено с вълнение към учителите, предметите, дава всичко от себе си.Няма такива деца на по 6-7 години, които вече са пропаднали или пропускат уроци.Свещичката на любознателността на новака обаче много лесно може да бъде изгасена.Веднъж щом нещата тръгнат накриво, веднага трябва да се поправят.И учителя има много общо тук, защото именно той вижда кога се случва това.А деца, които са изпуснали материала и вече не хранят особено добри мисли относно предмета е доста трудно да възвърнат предишната способност.Тогава и най-добрия учител да им дадеш, те пак ще тръгнат с рогата напред.

Последно избутване Anonymous от 03 Юли 2017, 10:08
Гост

Предишна

Назад към За преподаватели