от ins- » 03 Дек 2012, 15:52
Значи - за мен и трудът на чистача и този на учителят са нужни и полезни. Не се изказвам неподготвен. Бил съм учител по ИТ, но за много кратко - преподавах на 5,6,8,9,10,11,12 класове - обичах децата и ми е жал за тях, защото те обират негативите от глупостите на големите хора. Мисля си, че отношението и към двата вида труд - и на учителя и чистача - трябва да се промени. Майка ми е чистила улиците, а смея да твърдя, че е много умна жена, ако диплома 6,00 е критерии за ум и капацитет. Аз самият съм работил няколко години като програмист, но се е случвало да огъвам желязо (бил съм и арматурист). Имах в предвид, че заплатите за всичко в България в сравнение с нормалните страни са смешни. Това се прави, защото малък кръг хора продават националните интереси, не за друго, а защото не могат да ги отстояват или нямат изгода от това в краткосрочен план.
До момичето - хубаво е, че изглеждаш добре (странно ми е, че го споменаваш) и вярвам, че ще си намериш работа като учител щом наистина го желаеш. Трябва да има повече хора като теб, но ми е тъжно, че заплащането е ниско (като програмист получавах над 10 пъти по-висока заплата, отколкото като учител). Сега си млада - не говори лошо за хората, които са по възрастни от теб - защото съм сигурен, че не би желала да си пенсионер. Не трябва хората да се ядат, а да си помагат и да премахнат истинската причина за нещастието им. Не споменаваш от къде си, но можеш да попиташ в бюрата по труда за свободни места, както и в различните инспекторати. Просто, наистина си избрала малко по-особен момент да си търсиш работа, но вярвам, че ще се оправиш. Аз също съм безработен, но не се давам. Просто при мен е различно - омръзнало ми е да сменям работи и искам нормално напрежение и труда ми да е заплатен. Това е. Още веднъж ти желая успех.
Умей да обуздаваш четири неща - съня, стомаха, сексуалността и гнева /Питагор/