Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Учител по математика, информатика и информационни технологии

Учител по математика, информатика и информационни технологии

Мнениеот Гост » 30 Ное 2012, 16:42

Здравейте, искам да попитам за да започна работа, като учител трябва ли да изчакам да се обяви свободно място в сайта на РИО? Или трябва да ходя по училищата да питам имат ли нужда от учители.
Завърших преди 2 месеца почти имам бакалавър и много искам да започна работа по специалността, ходих в РИО записаха ми данните, но сякаш никой не се нуждае от учител. Трябва да изчакам да и последния пенсионер да напусне явно за да вземат млад учител без стаж на 23 години съм участвам и в магистърска програма.
Гост

Re: Учител по математика, информатика и информационни технол

Мнениеот ganka simeonova » 30 Ное 2012, 22:03

Проверявай в РИО. Все пак сега тече учебната година и е нормално да няма свободни места. Те обикновено се обявяват в началото на лятната ваканция или малко преди края на учебната година.
Успех:)
ganka simeonova

Мнениеот inveidar » 01 Дек 2012, 12:04

Няма да чакаш дълго, бъди спокоен! То ние сме останали от 50 години нагоре, така че сигурно скоро ще ти се отвори парашута. Но все пак не обиждай на пенсионери! ;)
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот Гост » 02 Дек 2012, 18:51

Е не, не ми е цел да обиждам на пенсионер, няма и причина думата пенсионер да е обидна. Обаче е факт, че все по-често се говори, че младите учители не са в изобилие и въпреки това те срещат огромни затруднения с намирането на работа. Няма свободни места, а дори и да има сякаш директорите предпочитат да си назначат някой 50 годишен с 20 години стаж, пред това да дадат шанс на някой 23 годишен с 0 години учителски стаж, колкото и да е квалифициран. Аз лично няма да се откажа докато не започна работа в училище. Ще пробвам да се срещна лично с директорите на някои училища(представа си нямам как), тъй като ако чакам да се обяви място в РИО най-вероятно ще стана на 40 и още няма да съм работила, това което искам и това за което учих толкова много и продължавам да уча.
Гост

Мнениеот Xixibg » 02 Дек 2012, 23:07

Виж това клипче ;)

http://youtu.be/DYOiXwDDsPQ

Просто да знаеш какво те чака... :D
Xixibg

Мнениеот ins- » 02 Дек 2012, 23:33

:) чудно, че има и хора, които учат за учители все още. Нещо като бели лястовици са. Баща ти да не е петролен магнат, или обичаш да имаш много свободно време?
Умей да обуздаваш четири неща - съня, стомаха, сексуалността и гнева /Питагор/
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот Гост » 03 Дек 2012, 14:08

Водила съм часове в две училища и не се притеснявам от проблеми с учениците мн. добре се разбираме на 23 съм и изглеждам добре, колкото до това за белите лястовици има хора, които изкарват пари с мозъка си.
Гост

Мнениеот inveidar » 03 Дек 2012, 14:45

Доколкото разбрах, Инс иска да каже, че учителите не взимат никакви пари, а не че не мислят. За съжаление е прав. Млад учител взима малко повече от една чистачка. :o :o :o
По-добре малко акъл, но навреме!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот Гост » 03 Дек 2012, 15:08

Е човек, като си има и други доходи + учителската заплата не е толкова зле положението, все пак ще имат и увеличение от 2013, дават им и допълнителни пари за облекло освен това и тези, които водят лекторски часове също получават допълнително заплащане. На фона на работното време, ваканциите и т.н. не е толкова лошо заплащането. В България, като цяло са мн. ниски заплатките, но е мн. по-добра професия от мн. други.
Гост

Мнениеот Гост » 03 Дек 2012, 15:23

А чистачите и те са хора! Нормално е да им се плаща все пак вършат нещо изключително важно, чистят мизерията на другите хора, предотвратяват един куп болести! Един учител взема, малко повече от една чистачка, но нека не забравяме все пак колко огромна е разликата в начина по коийто се изкарват тези пари.
Гост

Мнениеот ins- » 03 Дек 2012, 15:52

Значи - за мен и трудът на чистача и този на учителят са нужни и полезни. Не се изказвам неподготвен. Бил съм учител по ИТ, но за много кратко - преподавах на 5,6,8,9,10,11,12 класове - обичах децата и ми е жал за тях, защото те обират негативите от глупостите на големите хора. Мисля си, че отношението и към двата вида труд - и на учителя и чистача - трябва да се промени. Майка ми е чистила улиците, а смея да твърдя, че е много умна жена, ако диплома 6,00 е критерии за ум и капацитет. Аз самият съм работил няколко години като програмист, но се е случвало да огъвам желязо (бил съм и арматурист). Имах в предвид, че заплатите за всичко в България в сравнение с нормалните страни са смешни. Това се прави, защото малък кръг хора продават националните интереси, не за друго, а защото не могат да ги отстояват или нямат изгода от това в краткосрочен план.
До момичето - хубаво е, че изглеждаш добре (странно ми е, че го споменаваш) и вярвам, че ще си намериш работа като учител щом наистина го желаеш. Трябва да има повече хора като теб, но ми е тъжно, че заплащането е ниско (като програмист получавах над 10 пъти по-висока заплата, отколкото като учител). Сега си млада - не говори лошо за хората, които са по възрастни от теб - защото съм сигурен, че не би желала да си пенсионер. Не трябва хората да се ядат, а да си помагат и да премахнат истинската причина за нещастието им. Не споменаваш от къде си, но можеш да попиташ в бюрата по труда за свободни места, както и в различните инспекторати. Просто, наистина си избрала малко по-особен момент да си търсиш работа, но вярвам, че ще се оправиш. Аз също съм безработен, но не се давам. Просто при мен е различно - омръзнало ми е да сменям работи и искам нормално напрежение и труда ми да е заплатен. Това е. Още веднъж ти желая успех.
Умей да обуздаваш четири неща - съня, стомаха, сексуалността и гнева /Питагор/
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот Гост » 20 Окт 2015, 21:08

Здравейте! Имате ли възможност да ме замествате за периода 7.12.15г. до 13.01.15г., 9 клас мат. и 8 и 10 клас ИТ, втора смяна, централно столично училище? Ще съм много благодарна!
e-mail: valex62@abv.bg
Гост

Мнениеот Гост » 08 Дек 2017, 21:29

Как се казва училището , защото в София имам познати , които може и да се новият.
Гост

Мнениеот m.georgieva81 » 04 Сеп 2023, 11:59

Здравейте. Имам ли шанс да стана учител по Информатика, като не съм завършила "Математика и информатика", а само "Информатика" в която нямаше педагогика?
Благодаря!
m.georgieva81
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот ammornil » 04 Сеп 2023, 12:19

m.georgieva81 написа:Здравейте. Имам ли шанс да стана учител по Информатика, като не съм завършила "Математика и информатика", а само "Информатика" в която нямаше педагогика?
Благодаря!

Мисля, че педагогика може да се кара като магистратура след всяка бакалавърска степен (или като втора, трета, пета и т.н. магистратура). Не знам дали не са променили критериите, но до преди пет години, педагогическа квалификация беше здължителна за преодавателите в основните и средните училища (в някои малки населени места може и да се минава между капките ако няма достатъчно учители), университетие са автономни по отношение на подобра на преподавателски кадри.
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1779

Назад към За преподаватели