Xixibg написа:какво очаквате от учителя и от предмета?
какво получавате и задоволява ли ви?
удовлетворява ли ви начинът на поднасяне на информацията?
доволни ли сте от изискванията ?
реална ли е оценката която получавате?
достатъчна ли ви е подготовката в училище или се нуждаете от допълнителна помощ?
и други подобни въпроси...
Дайте съвети и мнения:
Какви промени да се направят за да се повиши нивото на образование по математика?
Как да създадем интерес на учениците към този предмет?
Xixibg написа:Много добре,
До сега само доволни хора ......
Може би ,защото темата е на грешното място
Но.... очакваме и критика
gandalf31415 написа:Минималното изискване е да прави разлика между рационални и ирационални числа...
Xixibg написа:5 от 6 деца с които се занимавах миналата година се оплакаха ,че в училище не разбират нищо......
Правя си изводи ,че масово учителите по математика в училище или не обясняват или обясняват лошо
grav написа:... Но мнението ми е, че ако ученика има интерес, може и сам т.е. от учителя не зависи много...
amsara написа:Е, то ако един ученик е мързелив, няма желание да разбере това, което му казват, няма и никакъв интерес, то и най-добрият учител, в случая по математика, не може да му бъде от полза.
drago написа:Какво може сам?? Да има 6-ца по математика, да се класира до градския кръг на МО или да отиде на IMO !?
Не може сам. Трябва да има добри учители да го подхванат, а вече след 10,11 клас може и да може сам.
amsara написа:Е, то ако един ученик е мързелив, няма желание да разбере това, което му казват, няма и никакъв интерес, то и най-добрият учител, в случая по математика, не може да му бъде от полза.
grav написа: Математиката е достатъчно интересна за да грабне въображението на всеки, стига да е представена както трябва. И мързеливия би искал още и още.
Xixibg написа:"Няма трудни предмети ,има слаби учители"
Xixibg написа:amsara написа:Е, то ако един ученик е мързелив, няма желание да разбере това, което му казват, няма и никакъв интерес, то и най-добрият учител, в случая по математика, не може да му бъде от полза.
С това не съм съгласен.Вярно е ,че математиката не е от най-интересните предмети.По скоро е суха и скучна ,но един добър педагог може да създаде интерес към предмета.Математика се учи с решаване на много задачи ,което респективно означава и сериозни домашни.Именно заради това учениците я мразят като предмет. Точно тук е ролята на учителя.Да накара учениците да работят сами , да ги поправя когато грешат, да ги напътства когато е необходимо и да им обяснява когато не разбират.Начин има..... при всеки ученик е различен ,но има.
Аз лично съм привърженик на максимата "Няма трудни предмети ,има слаби учители"
ganka simeonova написа:Xixibg написа:"Няма трудни предмети ,има слаби учители"
Тук вече никак не съм съгласна! Я, да те накарам да преподаваш математика в Бузема или в СПТУ по транспортна техника например, където идват след 8 клас с 3 в дипломата по мат ( не говорим за приемен изпит). Хора, които за 8 години не знаят таблицата за умножение и пишат неграмотно името си, че да те видя! И най-великият учител да си, не можеш да ги научиш.
amsara написа:...... Какво е виновна, че другите нито пожелаха да научат нещо от нея , нито се постараха?И сега, по твоята логика, тя каква е?Лоша преподавателка, щото имаше там някакви 8-9 яки мързела, на които за нищо не им пукаше, не само за математика.Или пък добра, защото успя да научи останалите 15 да обичат математиката, да си решават задачи с удоволствие и да се справят с материала?За мен е второто.И точно заради нея въобще не намирам математиката за скучна.
Xixibg написа:Математика се учи с решаване на много задачи ,което респективно означава и сериозни домашни.
strangerforever написа:Xixibg написа:5 от 6 деца с които се занимавах миналата година се оплакаха ,че в училище не разбират нищо......
Правя си изводи ,че масово учителите по математика в училище или не обясняват или обясняват лошо
Тук спрях да чета.
Регистрирани потребители: Google [Bot]