Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Работно време, права на учителите

Работно време, права на учителите

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 11:20

Здравейте колиги, въпросът който ми се иска да обсъдим е преподавателя има ли право след като са изтекли 15 мин. от часът и учениците не са в час, да напусне учебната стая? Моля всеки който има информация да я сподели.
Благодаря предварително!
ahmed_cholak

Re: Работно време

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 11:52

Тази фраза "има ли право" ме дразни:) Май напоследък учителите имат малко права.. Досега не ми се е случвало, но ако ми се случи, праскам неизвинени на класа и докладвам на ръководството. Има правила, които трябва да се спазват и когато учениците избягат, да си понесат последствията. Ако аз не се явя самоволно и за мен ще има такива.
ganka simeonova

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 12:02

Въпросът е малко по специален. Аз съм от всеизвестното училище напоследък СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" с. Брезница- училището с протестите срещу директора. Децата не са на училище от 22 дена, в знак на протест. А ние имам "нормални учебни занятия", с една подробност - без деца! Ситуацията е трагична знам... Въпросът е дали имам право след 15 мин. да напиша отсъствията и да излезна от стаята или трябва да стоя 40 мин. в стаята и да се правя на луд, че преподавам на деца които ги няма?
ahmed_cholak

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 12:08

Никога не бих стояла в стаята и не бих преподавала на чиновете. Но тази ситуация вече е по- различна. Интересно ми е, вие учителите през тези дни попълвате ли материалната книга и какво пишете, ако е така?
ganka simeonova

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 12:17

Не знам как да определя ситуацията... Не е смешна, не е трагична... Съвкупност от двете на най-малко 3 степен...
Всеки ден започва с "Здравейте колеги, днеска също нормални учебни занятия". Звънците дрънчат (в празно училище се чуват много силно и грозно) Ние грабваме дневниците, тичаме в стаите, те празни. Сядаш, подписваш се, пищещ отсъстващи от 1-n номер и гледаш тъпо 40 мин. После се връщаш в учителската, пишеш в главната книга "класът отсъства" и влизаш е в следващ час. Аз се чувствам като... Не в училище, не в болница... То това си е чиста лудница тука... Обмислям варианта да хвърля учебниците чантата в реката която минава наблизо, да си събера сака и аз като всеки нормален човек, да си избера терминал на някое литище и да си "бия чукалата" от тука... В крайна сметка на 24 години съм... Винаги съм мразил подобни изказвания ама вече и аз ще го кажа: "Това не е държава, това не е образование, това не е училище- това е ЛУДНИЦА!"
ahmed_cholak

Мнениеот grav » 04 Апр 2012, 12:20

Носи си книга за четене, сега ти се е отворило време. Или сборник с интересни задачи.
grav
Математиката ми е страст

Рейтинг: 370

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 12:23

Ахмед, това наистина е лудница... Има ли изглед за развитие на нещата?
ganka simeonova

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 12:36

Има изглед за нулева учебна година, надявам се знаете какви са последиците! В новата българска история, такова "животно" е нямало! Последната нулева година е била втората световна война. Проблема е че 100% от учениците отсъстват, 4 000 житела стачкуват! Тая каша стана след политическо назначение на директор в СОУ-то! Назначение, което го направиха РИО Благоевград. Проблема трябва да се реши "отгоре". А предполагам знаете на тия "горе" колко им пука за 470 деца, че не са на училище. Важното за тях е че училището има 150 000 бюджетен излишък и се очаква още голяма сума, защото имаме 470 деца. Аз оставам без коментар за развитието на нещата... Не мога да намеря изход от тая ситуация...
ahmed_cholak

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 12:40

А какво стана с предишния директор? Сори, но не съм в течение на нещата..
ganka simeonova

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 12:55

Никакви проблеми- питайте!
Принудиха го да си подаде оставката. После си признаха, че е уволнен, защото в началото на годината когато се правят образците, са и върнали образеца (това е причината за уволнението) представяте ли си... И се сетиха да я уволняват втория срок 1 месец преди външните оценявания... Аз преподавам на 7 клас, нивото е ниско (предполагам и на повечето места е така) сега децата ги няма 22 дена... Можете да си представите колко материал съм пропуснал... След 1 месец е изпита... Правете си изводите на тия хора "горе" дето си правят тия рокади по това време, колко им пука за нашите деца...
ahmed_cholak

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 12:58

Връщането на образец- причина за уволнение? Това е безумно... Че на колко директори им връщат образеца, докато го заверят...Аз направо нямам думи. Защо не направите нещо по въпроса с колегите си?
ganka simeonova

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 13:16

Защото манталитета, възпитанието, гражданската позиция... на българина му липсват. Като в всяко едно предприятие, училище... в което работят повече хора, винаги се появяват натегачи! А ние сме 43 преподавателя. Постоянното напрежение, проблеми... създаде проблеми и в колективът ни. Няма такъв вече тука- разцепихме се на най-малко две групи. А и в крайна сметка, кой ни пита нас... Никой не ти обръща внимание тука... Вие сами виждате в какво "информационно затъмнение" участваме. Тука е някаква война- всяка сутрин 1 000 родителя са в двора на училището и ни освиркват, викат по нас... На никой не му пука!
Жалко. че се случва в моето родно училище, гимназията чиито възпитаник съм аз самият! Гимназията която в момента има 50 студента. На никой не му пука и сме пред нулева година и закриване на СОУ-то!
Мила моя родино ...
ahmed_cholak

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 13:26

Ще ти пиша на лс
ganka simeonova

Мнениеот grav » 04 Апр 2012, 14:32

Защо родителите, децата (съмнявам се, че те имат позиция, най-вероятно следват останалите) и учителите не изберат друга форма на протест? Такава, която няма да провали цяла учебна година.
grav
Математиката ми е страст

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 14:53

grav написа:Защо родителите, децата (съмнявам се, че те имат позиция, най-вероятно следват останалите) и учителите не изберат друга форма на протест? Такава, която няма да провали цяла учебна година.

Какво предлагаш?
ganka simeonova

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 15:46

Аз лично съм на страната на родителите! Ако гражданите в София имат право да избират училище тука не е така. Това е единственото, другите са в Гоце Делчев, а в това финансово положение на хората, малко хора могат да си го позволят (а и как ще си пратиш детето в 2-3 клас в друг град само на училище). Защо децата!? Ами на мене ми се иска децата да са в класните стаи повече от всички Вас, но нека сме реалисти- ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО ОРЪЖИЕ НА ТИЯ РОДИТЕЛИ. Те така не им обръщат внимание, та що остана ако учебните занятия са наистина нормални, а гражданите недоволстват... "Кучетата си лаят, кереванът си върви."
ahmed_cholak

Мнениеот grav » 04 Апр 2012, 17:33

Аз не предлагам нищо. Но кой е директор и как е назначен, едва ли е по-важно от загубена учебна година. Протестите могат да се извън учебно време, може да се носят протестни значки, плакати и какво ли не, може да не пускат децата си на училище само един ден от седмицата, и маса други неща.
grav
Математиката ми е страст

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 17:36

Да, но протестите са от родителите, учителите всеки ден са на работното си място.
ganka simeonova

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 18:02

Колеги не се карайте, нещата не зависят от нас. И все пак, някой може ли да ми помогне относно зададеният въпрос, че днеска получих констативен протокол, че съм излезнал от празната стая 25 мин. след началото на часа!? В мене ли има нещо сбъркано или наистина е абсурдно!?
ahmed_cholak

Мнениеот grav » 04 Апр 2012, 18:18

Не се караме, а обсъждаме. Аз лично смята, че образованието на деца трябва да е над другите неща.

А на теб това ли ти е проблема, кога най-рано може да напуснеш стаята?!
grav
Математиката ми е страст

Мнениеот grav » 04 Апр 2012, 18:20

ganka simeonova написа:Да, но протестите са от родителите, учителите всеки ден са на работното си място.

Имено, родителите могат да протестират на двора преди началото и след край на учебния ден. Могат и по учебно време, но да оставят децата да влизат в часовете. Това което ме учудва е, че за тях образованието на децата им е по-малко важно от това кой е директор.
grav
Математиката ми е страст

Мнениеот ganka simeonova » 04 Апр 2012, 19:03

ahmed_cholak написа:Колеги не се карайте, нещата не зависят от нас. И все пак, някой може ли да ми помогне относно зададеният въпрос, че днеска получих констативен протокол, че съм излезнал от празната стая 25 мин. след началото на часа!? В мене ли има нещо сбъркано или наистина е абсурдно!?

От кого получи? Това е абсурд! Пълен!
ganka simeonova

Мнениеот ahmed_cholak » 04 Апр 2012, 20:12

ganka simeonova написа:От кого получи? Това е абсурд! Пълен!

Констативен протокол от директора!

grav написа: А на теб това ли ти е проблема, кога най-рано може да напуснеш стаята?!

Колега само възпитанието ми ме спира да ти отговоря какъв ми е проблема! Ако искаш да се заяждаш пиши на ЛС! Ако ли не, не ми бръщолеви глупости...
ahmed_cholak

Re: Работно време, права на учителите

Мнениеот grav » 04 Апр 2012, 23:08

Какви глупости! Виж какво си писал. По нищо не личи, че ти пука за децата, а се чудиш колко минути да стоиш преди да излезеш от стаята. Що не стачкувате и вие учителите, след като дирктора е бил назначен политически?
grav
Математиката ми е страст

Re: Работно време, права на учителите

Мнениеот ganka simeonova » 05 Апр 2012, 05:36

grav написа:Какви глупости! Виж какво си писал. По нищо не личи, че ти пука за децата, а се чудиш колко минути да стоиш преди да излезеш от стаята. Що не стачкувате и вие учителите, след като дирктора е бил назначен политически?

Това, което си написал е безотговорно най-меко казано! Със сигурност му пука!!!
ganka simeonova

Следваща

Назад към За преподаватели