estoyanovvd написа:ins- написа:Ако някой иска да мами - ще го направи ... например аз съм много добър с google. Имам и познати които са много напред с материала. Какво ми пречи да им дам задачите и да ги решат, а аз само да пратя решенията? Според мен - класирането не трябва да има голямо значение и Олимпиадата трябва да има за цел популяризиране на математиката и провокиране на интереса на хората, а задачите да са видими за всички, нали затова ги събираме. Хубаво е да има за всеки по нещо - както лесни, така и трудни задачи. Участниците вероятно са на различно ниво.
Нещо не съм съгласен с това мнение. Кубертеновите олимпиади отдавна вече не са на мода. Олимпиадата е състезание. Иначе би трябвало да го наричаме по друг начин. Усещам, че нещата пак отиват на приказване и чешене на езиците! Ако ще правим нещо да правим!
Г-н Стоянов, истина е, че живеем в ерата на дивия капитализъм. Но, ако победата е победа на всяка цена - то от нея няма смисъл. Какво полезно ще извлекат хората от Олимпиадата? Умения за шмекеруване?
А колкото до чешенето на езиците - казах, че ще мога да отделя време и да предложа задачи през почивните дни, но никой не ми отговори на каква тема да са? С каква сложност? Единствено разбрах, че трябва да са 6. По свое усмотрение ще гледам да са от различни области на математиката и с различна степен на сложност, доколкото мога - ще се постарая да са интересни и "красиви", ако ми дойде вдъхновението - ще са и авторски. Кажете ми само кога и колко от тях да пусна и има ли допълнителни критерии за задачите? Това мога да направя за форума.