Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Олимпиада на сайта

Re: Олимпиада на сайта

Мнениеот ganka simeonova » 20 Апр 2010, 14:00

estoyanovvd написа:Предлагам следния регламент за Олимпиадата. Един участник пуска примерно 6 задачи. Другите ги решават и ги пращат на админа на лично съобщение. Прави се класиране. Това е първи кръг. После пуска друг и така няколко кръга. Този, който пуска задачи няма право да участва. Задачите да покриват определени области от математиката. Примерно - първата от уравнения, втората от теория на числата, третата от неравенства, четвъртата геометрия, петата еди какво си и така нататък. Който е съгласен, моля да гласува!!! :lol: :lol: :lol: Мисля, че идеята ми не е много лоша, нали? :?

А, не е ли по-добре да ги пращат на лс не на админа, а на човека, който е пуснал задачите?
ganka simeonova

Мнениеот WEBER » 20 Апр 2010, 14:01

Пишете ме вътре, въпреки че тия дни може да съм доста зает. ;)
Аватар
WEBER
Напреднал

Рейтинг: 7

Мнениеот ganka simeonova » 20 Апр 2010, 14:48

И аз се записвам :)
Май ще ги решавам в училище :D , защото така или иначе тези дни 12-те класове са доста рехави вече.
ganka simeonova

Мнениеот ganka simeonova » 20 Апр 2010, 14:56

Но все пак да съгласуваме време за задачите.
Колко време ще трае всяка олимпиада ( колко време ще имаме за решение).
ganka simeonova

Мнениеот seppen » 20 Апр 2010, 17:39

Тая работа със записването не ми харесва. Щом е олимпиада на сайта - всеки посетител трябва да може да участва. Просто заключете темата със задачите, за да няма изцепки, примерно.
seppen
Фен на форума

Рейтинг: 5

Мнениеот ganka simeonova » 20 Апр 2010, 17:49

seppen написа:Тая работа със записването не ми харесва. Щом е олимпиада на сайта - всеки посетител трябва да може да участва. Просто заключете темата със задачите, за да няма изцепки, примерно.

Тогава това е работа на аднина. Ще е хубаво, ако той се изкаже. :)
ganka simeonova

Мнениеот ganka simeonova » 20 Апр 2010, 18:18

seppen написа:Тая работа със записването не ми харесва. Щом е олимпиада на сайта - всеки посетител трябва да може да участва. Просто заключете темата със задачите, за да няма изцепки, примерно.

Това е работа на админа.
ganka simeonova

Мнениеот estoyanovvd » 20 Апр 2010, 20:00

Заключването на темата няма да помогне, защото този, който е решил да попречи, ще пусне решение на задача в друг подфорум и готово! Смятам, че най-добре е да се пращат задачите само на този, който иска да участва. Какво лошо има в това? Нали по време на олимпиада или състезание външни лица не знаят задачите и разбираме условията и решенията, когато състезанието свърши? :?
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот estoyanovvd » 20 Апр 2010, 20:06

Всеки ще може да участва! Ще дадем срок за протичане на първи кръг - примерно 1 месец. Който и да реши да участва в този кръг може да се обади на този, който дава задачите и той ще му ги изпрати. Не виждам никакъв проблем. Пускаме тема: Започва първи кръг на олимпиадата на Math10.com! Който желае да участва да се обади на лично съобщение на еди кой си. Краен срок за изпращане на задачите еди коя си дата. Желаем Ви успех!!!
Става ли така, seppen?
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот allier » 20 Апр 2010, 20:08

И аз мога да се включа с предлагането на задачи. Относно формата, би трябвало да са на ученическо ниво задачите и да могат да се решават и от по-малките участници - ниво 8-12 клас.
allier
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот estoyanovvd » 20 Апр 2010, 20:16

Точно така, нивото ще е ученическо. Но си мисля, че ще трябва да се обособят поне две групи - 8-9 и 10-12 примерно?
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот allier » 20 Апр 2010, 20:21

А относно притесненията на г-н Стоянов, какво му пречи на въпросния "капут" да си поиска задачите на лично съобщение и после да пост-не отговорите или решенията във форума ... даже е лесно и с ново име да се пререгистрира човек, ако иска да прави простотии. Така че, дали ще се публикуват задачите или не, няма никакво значение - всичко зависи от това участниците да са коректни.

Относно групите, 8-9 и 10-12 звучът добре, като 10-12 ще е 10-12+ реално погледнато.
allier
Математиката ми е страст

Мнениеот Станислав » 20 Апр 2010, 20:23

И аз съм вътре. Предлагам след като свърши кръга да се публикуват задачите, за да могат и др-те участници във форума да ги "тестват" :)
Станислав
Напреднал

Рейтинг: 1

Мнениеот Kamito » 20 Апр 2010, 20:33

Ей хора, в сайта няма само участници от групата 8-12+ клас!! Аз също искам да участвам, ама съм 6 клас.... би трябвало да има и за по малките... :roll: :D
Kamito
Математиката ми е страст

Рейтинг: 26

Мнениеот allier » 20 Апр 2010, 20:38

За по-малките ще има състезание по оцветяване на контурни карти по география :D
Иначе, да, трябва да се помисли и за 5-7 клас, въпреки че там едва ли ще има достатъчно участие.
allier
Математиката ми е страст

Мнениеот Kamito » 20 Апр 2010, 21:08

:lol: :lol: Ами не знам, ама ако има аз ще участвам, но наистина едва ли ще има много желаещи (което е много тъжно)... :cry:
Kamito
Математиката ми е страст

Рейтинг: 26

Мнениеот ins- » 20 Апр 2010, 21:29

Ако някой иска да мами - ще го направи ... например аз съм много добър с google. Имам и познати които са много напред с материала. Какво ми пречи да им дам задачите и да ги решат, а аз само да пратя решенията? Според мен - класирането не трябва да има голямо значение и Олимпиадата трябва да има за цел популяризиране на математиката и провокиране на интереса на хората, а задачите да са видими за всички, нали затова ги събираме. Хубаво е да има за всеки по нещо - както лесни, така и трудни задачи. Участниците вероятно са на различно ниво.
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот estoyanovvd » 20 Апр 2010, 21:42

allier написа:А относно притесненията на г-н Стоянов, какво му пречи на въпросния "капут" да си поиска задачите на лично съобщение и после да пост-не отговорите или решенията във форума ... даже е лесно и с ново име да се пререгистрира човек, ако иска да прави простотии. Така че, дали ще се публикуват задачите или не, няма никакво значение - всичко зависи от това участниците да са коректни.

За съжаление си абсолютно прав! Това не го бях загрял. Но все пак така ще го затрудним максимално! Не знам, както решите. :D
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот estoyanovvd » 20 Апр 2010, 21:47

ins- написа:Ако някой иска да мами - ще го направи ... например аз съм много добър с google. Имам и познати които са много напред с материала. Какво ми пречи да им дам задачите и да ги решат, а аз само да пратя решенията? Според мен - класирането не трябва да има голямо значение и Олимпиадата трябва да има за цел популяризиране на математиката и провокиране на интереса на хората, а задачите да са видими за всички, нали затова ги събираме. Хубаво е да има за всеки по нещо - както лесни, така и трудни задачи. Участниците вероятно са на различно ниво.

Нещо не съм съгласен с това мнение. Кубертеновите олимпиади отдавна вече не са на мода. Олимпиадата е състезание. Иначе би трябвало да го наричаме по друг начин. Усещам, че нещата пак отиват на приказване и чешене на езиците! Ако ще правим нещо да правим!
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот seppen » 20 Апр 2010, 22:07

estoyanovvd написа:Всеки ще може да участва! Ще дадем срок за протичане на първи кръг - примерно 1 месец. Който и да реши да участва в този кръг може да се обади на този, който дава задачите и той ще му ги изпрати. Не виждам никакъв проблем. Пускаме тема: Започва първи кръг на олимпиадата на Math10.com! Който желае да участва да се обади на лично съобщение на еди кой си. Краен срок за изпращане на задачите еди коя си дата. Желаем Ви успех!!!
Става ли така, seppen?

Изображение
seppen
Фен на форума

Мнениеот ins- » 20 Апр 2010, 22:45

estoyanovvd написа:
ins- написа:Ако някой иска да мами - ще го направи ... например аз съм много добър с google. Имам и познати които са много напред с материала. Какво ми пречи да им дам задачите и да ги решат, а аз само да пратя решенията? Според мен - класирането не трябва да има голямо значение и Олимпиадата трябва да има за цел популяризиране на математиката и провокиране на интереса на хората, а задачите да са видими за всички, нали затова ги събираме. Хубаво е да има за всеки по нещо - както лесни, така и трудни задачи. Участниците вероятно са на различно ниво.

Нещо не съм съгласен с това мнение. Кубертеновите олимпиади отдавна вече не са на мода. Олимпиадата е състезание. Иначе би трябвало да го наричаме по друг начин. Усещам, че нещата пак отиват на приказване и чешене на езиците! Ако ще правим нещо да правим!

Г-н Стоянов, истина е, че живеем в ерата на дивия капитализъм. Но, ако победата е победа на всяка цена - то от нея няма смисъл. Какво полезно ще извлекат хората от Олимпиадата? Умения за шмекеруване?
А колкото до чешенето на езиците - казах, че ще мога да отделя време и да предложа задачи през почивните дни, но никой не ми отговори на каква тема да са? С каква сложност? Единствено разбрах, че трябва да са 6. По свое усмотрение ще гледам да са от различни области на математиката и с различна степен на сложност, доколкото мога - ще се постарая да са интересни и "красиви", ако ми дойде вдъхновението - ще са и авторски. Кажете ми само кога и колко от тях да пусна и има ли допълнителни критерии за задачите? Това мога да направя за форума.
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот ganka simeonova » 21 Апр 2010, 14:03

Аз преедлагам пръв да пусне задачите Емо :)
Той пуска хубави задачи.
ganka simeonova

Мнениеот allier » 21 Апр 2010, 15:26

Според мен трябва да се планува цялото състезание, първа седмица дава задачи еди кой си, и т.н. Освен това, трябва да се види горе долу колко желаещи има и как да се организират групите задачи. Ето, както се вижда, има и 6-класници, които искат да участват.
allier
Математиката ми е страст

Мнениеот amsara » 21 Апр 2010, 15:35

има и 7-класници, които искат да участват :D
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот allier » 21 Апр 2010, 15:40

Ето, появяват се и още желаещи. В такъв случай предлагам всеки кръг да включва 2 задачи за малки (5-7 клас), 4 задачи за големи (8-12+ клас), като по-малките участници да решават само 2-те задачи, а по-големите - всички задачи.
allier
Математиката ми е страст

ПредишнаСледваща

Назад към Друго