Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Въпрос относно сборник

Въпрос относно сборник

Мнениеот Mr.G{}{}Fy » 19 Окт 2012, 22:25

Здравейте,искам да ви попитам дали знаете някакъв сборник с някакво таралежче. :D :D :D Естествено,сборникът е по математика и до колкото разбрах на него имало някакъв таралеж,който заема около половината от корицата,сборникът е с размер долу горе колкото тетрадка малък формат и бил син на цвят.Една приятелка ме попита,но не съм виждал такъв.Ще се радвам,ако някой каже кой е този сборник и съответно дали е добър за подготовка за кандидат студенти или за състезания (в зависимост от това за какво е предназначен).
Mr.G{}{}Fy
Математиката ми е страст

Рейтинг: 16

Re: Въпрос относно сборник

Мнениеот loving_math » 20 Окт 2012, 00:25

В нас има точно два такива, но едва ли става дума за тях. Това са така наречените математически читанки със задачи за 3 и 4 клас.Задачите са предимно логически и обхващат материал, който децата на тази възраст не учат в училище - кръгове на Ойлер, Дирихле, задачи за преливане, решаване на ребуси, рачешки задачи. Ползват ги деца, подготвящи се за изпит за прием в МГ след 4 клас. Мисля, че има и за 5 клас. Автори са Веселин Златилов и още учители от СМГ. Точно тази с таралежа е за 4 клас, на друга май имаше лисица на корицата. Но не виждам каквато и да е връзка между задачите в тези сборници и подготовката на кандидат-студенти. Само таралежът на корицата е общото помежду им.
loving_math
Напреднал

Рейтинг: 147

Назад към Друго