Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Часът на земята

Часът на земята

Мнениеот stflyfisher » 17 Мар 2010, 11:15

Да помислим за Нашата Майка Земя в събота на 27.03.2010 в 20.30h за час и след това за постоянно :!:
http://bulgaria.panda.org/get_involved/earthhour2009/
Последна промяна stflyfisher на 17 Мар 2010, 12:12, променена общо 2 пъти
stflyfisher
Напреднал

Рейтинг: 31

Re: Часът на земята

Мнениеот dgs » 17 Мар 2010, 12:02

"Нашата Майка Земя" няма какво да я мислим - със или без човеците дето са я налазили, тя ще продължи да си съществува спокойно още много време. Така да се каже без проблеми ще се справи с поразиите на човеците, по начина по който се е справяла при ударите с астероиди, или пък със супервулканите в миналото, или пък след разните му там други катаклизми.
Дори ако се замислим, това което наричаме "боклук", то откъде е дошло - ми пак е някакъв химичен материал който си е присъствал тук на "Нашата Майка Земя", доста преди човеците, само че човеците са го попреработили малко във вид на пластмаса или нещо друго.

Това за което трябва да мислим, е не как да "спасим Нашата Майка Земя" (защото на нея така или иначе нищо и няма и тя няма нужда от спасение), а как да спрем да променяме околната среда в която живее Homo Sapiens, така че тя да не стане прекалено враждебна към него и той да остане в състояние да живее в нея.
(Т.е., ако ще спасяваме нещо, то това е Homo Sapiens от собственото му самоунищожение)

Правя го тоя коментар, защото ми е омръзнало от ... от неправилни (меко казано) формулировки на проблемите с околната среда.
dgs
Нов

Рейтинг: 2

Мнениеот georgimirchevv » 24 Авг 2011, 10:23

Мина часът на земята и сега всичко пак наново....мръсотия навсякъде. Има ли смисъл един ден да чистим и цяла година да мърсим..
georgimirchevv
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот WEBER » 08 Сеп 2011, 21:22

dgs, тоав е точно каквото мисля и аз. Абсолютно си прав.
Аватар
WEBER
Напреднал

Рейтинг: 7

Назад към Друго