Дали да се ползва някакъв метод за преписване или не, това всеки си решава за себе си. Реално да се ползва
микрослушалка не е много по-неморално, отколкото да се преписва по обикновения, добре познат, начин (с пищови), така че не разбирам защо всеки скача срещу преписването с микрослушалки, а никой нищо не казва за преписването като цяло. Аз съм завършил отдавна, но не помня да съм имал колеги в университета, които да не са преписвали никога. Всеки преписва, всеки ползва лесния начин, единици са хората, които са отишли в университетите, за да учат. Повечето са отишли само заради, така или иначе, ненужната хартийка, на която пише "Диплома". Според мен трябва университетите да вземат мерки и да не се дава възможност за никакво преписване, защото след като могат да се инвестират хиляди левове в какви ли не програми за развитие на образованието и т.н., защо не се инвестират и за GSM заглушители, повече квестори по време на изпитите и стандартизация на изпитната програма в цялата страна. Докато има лесен начин за постигане на нещо (вземане на изпит, уреждане на работа, всякакво друго уреждане), то ще има тарикати, които ще го ползват и всички останали ще се чувстват изиграни, недооценени и измамени, защото са играли по правилата. Моите колеги си купуваха
микрослушалки от този сайт: [url]Prepisah.com[/url] и доста успешно преписваха на изпитите, защото слушалката е много малка и не се забелязва в ухото. Предполагам имат нови модели и техники на преписване, така че който се интересува, ще стигне до информацията със или без нашите съвети тук.