Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Олимпиада на сайта

Олимпиада на сайта

Мнениеот Kamito » 11 Апр 2010, 20:32

Защо сега няма олимпиада на сайта??? :roll:
Kamito
Математиката ми е страст

Рейтинг: 26

Re: Олимпиада на сайта

Мнениеот ins- » 11 Апр 2010, 21:02

Вероятно, защото хората са прекалено заети да спорят за простотии.

Аз мога да предложа някои задачи. Има и други потребители, които имат достатъчно познания, така че няма да е трудно. С каква сложност трябва да са задачите само трябва да знам, от какви раздели на математиката и допълнителни критерии, ако има.

Има ли още хора, които имат желание да решат задачите от евентуална олимпиада на сайта?
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот t1bld » 11 Апр 2010, 21:15

Аз съм за. Защо не. Тъкмо сайта стана само място за решаване на домашни и стана скучен и от човешка и от математическа точка . С олимпиада на форума ще бъде интересно.
t1bld
Нов

Рейтинг: 3

Мнениеот Kamito » 12 Апр 2010, 13:05

Наистина вече всеки дава по 40 задачи на куп за да му се решат,защото не можел да си напише домашното..., а някои са толкова нахални, че искат СПЕШНО да им се решат... това все пак не е сайт за писане на домашни :cry: ....ЗА РАДОСТ има все още и хора, които не искат да препишат на готово или поне искат само някаква насока, все пак сме тук за да си помагаме... ;) , НО ТОВА ВЕЧЕ Е ПРЕКАЛЕНО вече никой не дава интересни задачи, а нещо от сорта „ПОМОЩ-ТРУДНА ЗАДАЧА или СПЕШНО SOS... Поне олимпиадата ще допринесе, сайтът да стане по-интересен!(Не че сега не е, но от тези домашни... вече стана безинтересно... всеки час влизам в сайта с надеждата, че ще има нещо ново и интересно, НО всеки път се разочаровам... :cry: ) ;)
Kamito
Математиката ми е страст

Мнениеот WEBER » 12 Апр 2010, 13:48

Аз казвам конкурсът да е ориентиран по-скоро в посока, кой ще пусне най-интересни задачи, защото аз се регистрирах заради възможността да се сблъсквам с нови и нови задачи. Ако задачите са интересни, те ще провокират по-силните потребители да се развихрят.
(лично мнение)
Аватар
WEBER
Напреднал

Рейтинг: 7

Мнениеот Kamito » 12 Апр 2010, 13:50

Ами да, и аз ;) съм на това мнение...!
Kamito
Математиката ми е страст

Мнениеот Николай Каракехайов » 16 Апр 2010, 19:41

Много ми е интересно запозната ли си с последната олимпиада и начинът, по който завърши.
http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=8876

Ins, дай виж си ЛС.
Николай Каракехайов
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот dim » 16 Апр 2010, 19:59

Аз не съм такъв песимист. Все пак се очаква с всеки опит да стават нещата по-добре. Предлагам хората които искат да участват под каквато и да е форма да предложат план как да се действа и да се избере най-добрия. Вярвам, че ако всичко се обмисли и организира добре, ще се получи доста интересно и добро.
Аватар
dim
Напреднал

Рейтинг: 9

Мнениеот Николай Каракехайов » 16 Апр 2010, 20:27

Аз пък предлагам да направим един конферентен разговор в Skype, когато всички са на линия. Моят е niki.28.01.1993 , т.к. тук я се засечем, я не и едно обсъждане се проточва с часове и дни.
Николай Каракехайов
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот seppen » 16 Апр 2010, 21:05

Предния път дори не разбрах, че има олимпиада. Трябва да се сложи на някакво по-видимо място. Иначе, съм на мнението на dim. Направете, ще е забавно. Въпреки, че няма как да участвам.
seppen
Фен на форума

Рейтинг: 5

Мнениеот WEBER » 17 Апр 2010, 09:31

Аз ви казах, да отворим тема във форума, в която просто ще се пускат задачи извън училищния контекс: "Моля решете ми [tex]2,5.10^3[/tex] задачи СПЕШНООО". Всеки ще пуска интересни задачи според собстевените си разбирания за интересно и, който иска ще решава. Просто това ще е мястото, където наистина ще могат да се срещнат хубави задачи и да се убие малко време.
Аватар
WEBER
Напреднал

Мнениеот xyz » 19 Апр 2010, 14:06

А то за да няма досадното "решете ми домашното", то може да се помисли да се предложи на администратора да се създадат скрити форуми - ще има такива за олимпиади, ще има такива и за висша математика, примерно. Без филтрация на потребителите - някак не става.
xyz
Нов

Рейтинг: 2

Мнениеот WEBER » 19 Апр 2010, 15:45

Добре тогава. Отварям тема Олимпиада Math10 в раздел "Друго". Който иска нека участва. :)
Аватар
WEBER
Напреднал

Мнениеот Kamito » 19 Апр 2010, 18:31

Да, обаче то трябва да има за всички класове все пак, за да може всеки който иска да участва...
Kamito
Математиката ми е страст

Мнениеот estoyanovvd » 19 Апр 2010, 19:00

Предлагам следния регламент за Олимпиадата. Един участник пуска примерно 6 задачи. Другите ги решават и ги пращат на админа на лично съобщение. Прави се класиране. Това е първи кръг. После пуска друг и така няколко кръга. Този, който пуска задачи няма право да участва. Задачите да покриват определени области от математиката. Примерно - първата от уравнения, втората от теория на числата, третата от неравенства, четвъртата геометрия, петата еди какво си и така нататък. Който е съгласен, моля да гласува!!! :lol: :lol: :lol: Мисля, че идеята ми не е много лоша, нали? :?
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот Kamito » 19 Апр 2010, 19:05

estoyanovvd написа:Предлагам следния регламент за Олимпиадата. Един участник пуска примерно 6 задачи. Другите ги решават и ги пращат на админа на лично съобщение. Прави се класиране. Това е първи кръг. После пуска друг и така няколко кръга. Този, който пуска задачи няма право да участва. Задачите да покриват определени области от математиката. Примерно - първата от уравнения, втората от теория на числата, третата от неравенства, четвъртата геометрия, петата еди какво си и така нататък. Който е съгласен, моля да гласува!!! :lol: :lol: :lol: Мисля, че идеята ми не е много лоша, нали? :?

Съгласна съм с estoyanovvd, но според мен трябва да се раздели на класове и там вече да има няколко кръга и всеки кръг да покрива определена област от математиката, но която се изучава в съотврния клас. ;) (но това е само идея) Не знам обаче кой ще се заеме да измисля задачите.. :roll:
Последна промяна Kamito на 19 Апр 2010, 19:07, променена общо 1 път
Kamito
Математиката ми е страст

Мнениеот ins- » 19 Апр 2010, 19:05

Аз съм "за". И нека олимпиадата да е постоянна или за по-дълъг период. Т.е. да има "потребител с максимален резултат в момента".
Аватар
ins-
Математик

Мнениеот martosss » 19 Апр 2010, 19:10

Идеята не е лоша, въпросът е кой ще пуска забавните задачи и кой ще ги проверява(на админа едва ли му се занимава, на мен също не ми се занимава да търся и да проверявам задачи). Ще е най-добре този, който пуска задачите, да ги проверява, защото се очаква, че ще има решенията им.
Аватар
martosss
Напреднал

Рейтинг: 22

Мнениеот Kamito » 19 Апр 2010, 19:12

martosss написа:Идеята не е лоша, въпросът е кой ще пуска забавните задачи и кой ще ги проверява(на админа едва ли му се занимава, на мен също не ми се занимава да търся и да проверявам задачи). Ще е най-добре този, който пуска задачите, да ги проверява, защото се очаква, че ще има решенията им.

+1
Kamito
Математиката ми е страст

Мнениеот seppen » 19 Апр 2010, 19:22

Мен ми се струва, че на Стоянов му се занимава. :D
Пък и старата организация не е зле.
Айде разберете се по Skype и готово.

Накрая, след състезанието да се публикуват най-хубавите решения, за да се знае, че задачите имат решение, и да се поучим. (това е много важно)
seppen
Фен на форума

Мнениеот estoyanovvd » 19 Апр 2010, 20:20

Добре де, аз ще публикувам първите задачи, но след мен трябва някой друг да пусне задачи, за да може и аз да участвам!
Кажете кой е след мен и утре ще имате задачите!
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот ganka simeonova » 19 Апр 2010, 20:58

Емо, задачи за кой клас ще пуснеш?
ganka simeonova

Мнениеот ins- » 19 Апр 2010, 22:02

Значи ... ако всеки ще пуска по 6 задачи, нека да се уточним кой след кой е. И на какви критерии трябва да отговарят задачите. При мен често се случва да открия дадено твърдение, но да не мога да го докажа и затова пускам задачите в други форуми, където някой ги решава или се случва сам да открия решение. Проблем ли е това - могат ли такива задачи да участват?
Ще мога да подготвя задачи през почивните дни. Ако не мога да измисля нови - ще "изкопая" нещо. Предпочитам геометричните задачи, въпреки, че има много неща, които не знам. Имам и нелоши интеграли и много богата колекция от задачи, ... да кажем по-богата от тази на imomath.com, която непрекъснато расте. Общувам и с хора от цял свят, които предлагат задачи за националните олимпиади на страните си или подготвят състезатели.
Аватар
ins-
Математик

Мнениеот estoyanovvd » 19 Апр 2010, 23:06

Значи, аз ще пусна задачи за кандидатстуденти и всеки, който смята, че може да ги решава. Пак казвам, че ще пусна шест задачи от различни области или две геометрични и останалите различни. Предлагам след мен да пусне задачи Баронов, Ганка , r2d2 или ins.
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот estoyanovvd » 19 Апр 2010, 23:11

За да не се появи някой капут, който да опорочи олимпиадата като публикува решение предлагам да се запишат тези, които смятат да участват и задачите да се пратя само на тях! Така, че давайте си заявките!
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Следваща

Назад към Друго