Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Приложна математика - ФМИ

Приложна математика - ФМИ

Мнениеот Гост » 11 Юли 2017, 15:00

Здравейте,

Някой може ли да изкаже мнение относно специалността приложна математика във ФМИ?
Нивото на колегите добро ли е (все пак се влиза и с 3.00)?
След завършване на специалността като какъв специалист може да работиш (програмист)?
Кое вие лично бихте предпочели: КСИ в ТУ или приложна математика в СУ?

Поздрави!
Гост

Re: Приложна математика - ФМИ

Мнениеот admin » 11 Юли 2017, 18:40

Според мен е по-добре ФМИ.
Иначе почти всички стават програмисти освен тези, които се захващат със статистика и математика, но те са много малко.
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 200

Мнениеот kucheto » 12 Юли 2017, 10:06

Мнението ми е за ФМИ - аз догодина ще съм 4 курс Приложна математика. Ще напиша какви са ми препоръките за всичики специалности, защото не знам защо искаш да влезеш във ФМИ.

Ако е за математика, изборите са Приложна математика или Математика (може би и Статистика, макар че това е сравнително слаба специалност, а миналата година дори беше с нулев прием). В нашия випуск има към 5-6 разбиращи, в долния има 2-3, а от бъдещите второкурсници нямам поглед, но там май няма никакви изтъкнати студенти. Планът не е лош, но имаме и някои простотии, които в специалност Математика ги няма, но там се наблюдава явлението човек-специалност, за огромно съжаление.

Ако е за статистика или финанси, най-добре избирай между горните специалности.

Ако е за теоретична информатика или програмист от високо ниво - Информатика (хубав план, но хората от МГ са под 20% и нивото е слабо) или Компютърни науки (малко по-лош план, но нивото е по-добро).

Ако е за диплома - Софтуерно инженерство или Информационни системи (не че е задължително да си в тези специалности и да си несериозен, но ако си сериозен е по-добре да избираш между горните).

Ако е за учител - Математика и информатика или факултативен модул в 3 курс (има го безплатно за всички специалности).

Ако е за програмист от средно ниво - не съм много запознат с бранша, но впечатлението ми е, че няма значение специалността, просто трябва да почнеш работа и да се явяваш отвреме на време във ФМИ (не че съм фен на това явление, но такава е реалността).

Ако искаш да натрупаш знания в различни области, има немалък брой избираеми дисциплини, но те тежат на сесията и не трябва да се прекалява с тях.
kucheto
Напреднал

Рейтинг: 76

Мнениеот emil3993 » 12 Юли 2017, 10:39

СУ-математик, програмист
ТУ-инженер, програмист++
Аватар
emil3993
Математиката ми е страст

Рейтинг: 85

Мнениеот emil3993 » 12 Юли 2017, 10:40

admin написа:Според мен е по-добре ФМИ.
Иначе почти всички стават програмисти освен тези, които се захващат със статистика и математика, но те са много малко.

Админе да кажеш, че СУ е по-добър от ТУ, е ези, обърни монетата и кажи какво е тура. :D
Аватар
emil3993
Математиката ми е страст

Мнениеот emil3993 » 12 Юли 2017, 10:43

След завършване на специалността като какъв специалист може да работиш (програмист)?

Зависи от теб, не от университета ( в ИТ бранша.)
Аватар
emil3993
Математиката ми е страст

Мнениеот admin » 12 Юли 2017, 21:06

Да, реално трябва да си изберете дали бихте желаели да се развивате повече като инженер или не.
Техническия е по-подходящ, ако ще програмирате контролери, роботика...
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 200

Назад към Друго