Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Математиката ще ви направи богати

Математиката ще ви направи богати

Мнениеот admin » 31 Авг 2017, 15:41

Или, ако не обобщаваме толкова - в държавите, където децата имат по-добри резултати по математика, доходите са по-високи. За много хора това е най-страшният и абстрактен предмет, но истината е, че за това заблуждение са виновни лоши преподаватели в училище и грешната представа на доста родители, която се предава нататък. Истината е, че математиката е не само много полезна, но може и да е супер приятна и увлекателна. В новия брой на "Капитал" се обръща повече внимание на тази тема и защото светът през следващите години ще има повече нужда от хора, които се стряскат от диференциални уравнение и логаритмични спирали. Автоматизацията и роботиката ще оставят много професии в миналото, но ще се увеличи търсенето за специалисти по различни точни науки. И колкото по-рано днешните деца започнат да се готвят за това, толкова по-лесно ще им бъде през следващите години.

Ето и оригиналната статия:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... ematikata/
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 204

Re: Математиката ще ви направи богати

Мнениеот ptj » 19 Яну 2018, 00:15

Веднага давам контрапример - Китай и Русия : средните доходи на населението не са високи, а учениците имат по-добри знания в сравнение с тези в Германия, Англия, Америка и др. :lol:
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот KOPMOPAH » 19 Яну 2018, 01:31

Със сигурност ни е направила ДУХОВНО богати! ;)
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот S.B. » 19 Яну 2018, 11:11

:) Математиката и в частност програмирането ми даде пенсия,която ме е срам да обявя,но благодарение на математиката ,аз не пия лекарства за склероза,каквито пият моите връстници и ето ,че аз пестя от това и ставам все по-богата! :lol:
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5314

Мнениеот Гост » 04 Апр 2018, 07:08

ptj написа:Веднага давам контрапример - Китай и Русия : средните доходи на населението не са високи, а учениците имат по-добри знания в сравнение с тези в Германия, Англия, Америка и др. :lol:

Откъде разбра,че имат по-добри знания?

Последно избутване Anonymous от 04 Апр 2018, 07:08
Гост

Назад към Друго