Здравейте. Учил съм вусша математика в университета, но немалка част от материята съм забравил. Искам да си припомня най-вече интегрално и диферениално смятане. Разгледах немалко учебници, от които да се уча, които бяха на много високо ниво написани. Необходими са ми материали, които да са написани едва ли не за ламери, където обяснението на материята е предимно в текстови вариант, т.е. задачите са обяснени стъпково и в текстови вариант. Надявам се ме разбирате какво търся. Сещам се, че един от преподавателите премяташе 2-3 много стари книжки, от 60-70те години, които препоръчваше да намерим. Спомням си, че като ги разглеждах ми направи печатление, че съдържанието име е по-скоро текство. Явно такива учебници търся. Тогава никой не обърна внимание на тези книжки, главата ми се беше запалила от всестранна информация от всички останали изучавани предмети.
Също така моля да предложите програма за изследване на функции. Моля да не предлагате тежки и огромни по обем прогерами като Матлаб и Математика. Търя компактни варианти. Дори и ако са платени на разумна цена, бих я закупил. Намерих нялко малки програмки, но са доста ограничени и не се работи леко с тях. Благодаря за съветите.

Меню