Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Руши ли интернет образуванието?

Руши ли интернет образуванието?

Мнениеот rincewind » 21 Яну 2010, 08:46

http://www.domashno.bg

Днеска случайно попаднах на сайта и много се зачудих... Сайтът генерира до над 19000 уникални посещения за януари, явно хората найстина имат всички решени задачи и децата ги четат много усилено.
(Нямам учебник в момента, затова ще помоля някой да ми даде примерни данни за една задача. По възможност по геометрия. Интерестно ми е как е развито решението...)

Обаче, дали е правилно? Зачудих се защото на мене много пъти ми се е искало да видя решението на дадена задача как става, защото в учебника не е обяснено, но от друга страна пък се изгубва смисъла на търсенето на решение.

Предполагам, че във форума пишат и учители, така че ако някой сподели мнение, ще съм му благодарен
Последна промяна rincewind на 21 Яну 2010, 10:04, променена общо 1 път
rincewind
Нов

Рейтинг: 1

Re: Domashno.bg :: Из ит риъл?

Мнениеот estoyanovvd » 21 Яну 2010, 09:29

Това не е ли реклама?! :shock: :shock: :shock:
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Рейтинг: 5

Мнениеот martosss » 21 Яну 2010, 09:40

И да е реклама, какво от това? http://www.domashno.bg/matematika/ ето, от тук можеш да видиш, просто пишеш някое число за номер на урок(примерно урок 3, светата троица :P ) и ти излизат някви решения, само че не са дадени условията на задачите, а просто отговорите, гадна работа. А и както са го направили 4 учебника от 5 до 12 клас е малко преувеличено, защото примерно за големите класове не видях решения ;) Няма и нещо по-важно - списък на всички решени задачи, който да може потребителят да разгледа, вместо да търси някоя задача и генераторът да му каже "няма резултати" ;)

За истинско решаване може да пробвате в http://www.videouchitel.com ( това вече е реклама :mrgreen: ).
Аватар
martosss
Напреднал

Рейтинг: 22

Мнениеот rincewind » 21 Яну 2010, 10:03

хмммм.... интерестно как можеш да питаш за даден такъв сайт, без да изглежда като реклама? xD
Може би е заради заглавието :D, ама друго не ми хрумна.
EDIT: Смених го... надявам се сега е по-прилично(и банално, ама нищо)

Относно сайта, за който споменава @martosss, определено е по-добър, но ми е най-малкото странно и неетествено, да гледам на видео задачи по мат. :D
Иначе ми отне 15 мин., докато разгадая с-мата за търсене на задачи. После много се разочаровах като видях решенията от другата страна : | . Най-малкото са на латиница и е мъка да се четат.

--------------------
Иначе, темата я отворих, защото се възмутих на факта, че вече практически децата няма никаъв смисъл да си блъскат главите да учат. Само отварят съответният сайт и вътре пише решения, изводи, реферати... всичко. После обаче като помислих сметнах, че идеята си заслужава и има смисъл, но тогава вече бяхте писали по темата и нямаше как да я затворя.
rincewind
Нов

Re: Руши ли интернет образуванието?

Мнениеот martosss » 21 Яну 2010, 10:21

Хм, защо пък интернет да руши образОванието? :mrgreen:
Все пак така децата могат наготово да научата нещата, за които плащат на частни учители и други шарлатани ;) Нито се ракзарват из студените зимни дни по хлъзгавите мокри улици, за да отидат някъде и да учат(днес е точно един такъв ден :( ), нито плащат каквото и да е- просто получават знания - не е ли това прекрасно? :P
Иначе относно сайта я кажи кое не можеш да разчетеш, интересно ми е какви са отзивите за него, защото все пак и аз съм спомогнал за създаването му.

rincewind написа:Иначе ми отне 15 мин., докато разгадая с-мата за търсене на задачи. После много се разочаровах като видях решенията от другата страна : | . Най-малкото са на латиница и е мъка да се четат.

Защо да се четат трудно, то зависи от задачата, която си гледал, ето ти премерно една хубава :lol:
http://www.videouchitel.com/bg/videos/item-133.html
На тази задача и видеото и решението съм го правил аз, така че би трябвало да няма проблеми с разчитането ;)

Иначе за мен интернет е един по-ефективен начин за обучение, защото вместо едно и също да се говори от 100 човека на децата, може да се запише един път, но качествено, преподадено от умни хора, след което по всяко време хората да могат да имат достъп до него(примерно ако забравя нещо мога да отворя съответния клип и да си го припомня веднага, а не да питам учителя след 1 седмица да ми го обясни).
Аватар
martosss
Напреднал

Мнениеот estoyanovvd » 21 Яну 2010, 10:40

То пък една задача! :lol:
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот martosss » 21 Яну 2010, 10:48

Еми от лесните трябва да се започне :oops: Лошото е, че сам трябва да си ги измислям, и искат да са по-лесни като за начало, иначе ако ми ги даваха е така задачите наготово като условие и аз направо да си подготвя решение щеше да е супер ;) пък и трябва да свикна с писането, че още пиша сравнително грозно на бяла дъска(пък и на черна също :mrgreen: )
Аватар
martosss
Напреднал

Мнениеот admin » 21 Яну 2010, 10:57

Между другото Math10.com генерира за по-малко от 3 дни посочения по-горе брой посещения на domashno.bg.
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 207

Мнениеот estoyanovvd » 21 Яну 2010, 11:02

admin написа:Между другото Math10.com генерира за по-малко от 3 дни посочения по-горе брой посещения на domashno.bg.

Между другото, нали нямаше право да се правят реклами на други сайтове?
Защото, ако може, ще почна да си правя и аз реклама!
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Re: Руши ли интернет образованието?

Мнениеот Димова » 23 Яну 2010, 19:50

Не мисля че интернета руши образованието - просто се променя медията, увеличава се достъпността, скоростта и удобството.
Аз съм математик и винаги съм давала уроци.
Откакто синът ми направи сайт (http://www.zadachite.net) хората започнаха да могат да ме намират по Google. Могат да ми изпратят въпрос или задачата която не могат да решат по e-mail, могат да се свържат с мен по Skype. Аз стоя будна до много късно (както повечето младежи) така че мога да им отговоря бързо и по всяко време.
Преди години, за да им помогна по математика, трябваше да си купят вестник, да намерят обява, да се обадят през деня, да дойдат на урок.
Сега целият процес могат да го направят от вкъщи - това е много по бързо и ефективно, имат по-голям избор - достъп до математици из цялата страна. Дори на много места има пост-нати решени задачи - само да имат желание и време да учат - възможностите са по-големи!
В крайна сметка получават помощта която търсят - просто методът за доставка и комуникация се е променил.

П.П.
:D ОбразОвание се пише с буквата "О", а не "У" :roll: I guess it was a typo :roll: :D
Димова
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот killer96 » 02 Фев 2010, 21:47

Защо като напиша номера н урока и номера на задачата ми пише че съм ги въвел грешно
killer96
Нов

Мнениеот garnet2k » 07 Апр 2010, 09:56

някое число за номер на урок(примерно урок 3, светата троица ) и ти излизат някви решения, само че не са дадени условията на задачите, а просто отговорите, гадна работа. А и както са го направили 4 учебника от 5 до 12 клас е малко преувеличено, защото примерно за големите класове не видях решения Няма и нещо по-важно - списък на всички решени задачи, който да може потребителят
garnet2k
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот WEBER » 07 Апр 2010, 12:40

Нали някой като тебе (умник) ще влезна в Math10 и като види, че си написал "образувание", ще вземе и той да го напише някъде с у...така че да, интернет руши образованието. :cry:
Аватар
WEBER
Напреднал

Рейтинг: 7

Мнениеот Станислав » 11 Апр 2010, 10:48

admin написа:Между другото Math10.com генерира за по-малко от 3 дни посочения по-горе брой посещения на domashno.bg.

Между другото, при това положение, сайтът можеше да е нещо много повече!
Станислав
Напреднал

Назад към Друго