Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Учебници по математика за училище

Учебници по математика за училище

Мнениеот Гост » 05 Май 2021, 21:17

Здравейте,

Завърших училище (ПМГ Сливен - профил математика) преди доста години и ми се струва, че съм забравил по-голямата част от училищната математика. Бих искал да си я припомня но за съжаление не пазя учебниците си. Бих могъл да си купя нови, но се колебая на кое издателство и колектив. В училище учихме по учебниците на Чавдар Лозанов, Теодоси Витанов и Петър Недевски на издателство "Анубис". Желая да бъдат за профилирана подготовка, но едно от нещата които не са ми ясни е от кога започва тя. По различни сайтове за учебници които проверявам намирам само за 11ти и 12ти клас за профилирана подготовка, но едно време тя започваше от 9ти клас ако не се лъжа. Търся пълен комплект учебници от 7ми до 12ти клас. Другия вариант е да си купя учебници на старо, но ако е така може би е дори по-добре да изнамеря стари СОЦ учебници тъй като съм чувал, че тогава изучавания материал е бил по-обширен и като цяло нивото по-високо. Целта ми не е явяване на някакъв изпит или нещо подобно, а по-скоро малко забавление и припомняне на старото време. Някой може ли да ми даде препоръка за учебници?
Гост

Re: Учебници по математика за училище

Мнениеот Какаши Сенсей » 06 Май 2021, 21:02

Сегашната система е таква, че професионалното изучаване по математика започва от 11 клас. Но дори в професионалните материала не е добре изнесен. В никакъв случай не си купувай
учебници от днешните издания, първо ще ти струват поне 120 лева и второ информацията там е много оскъдна, лишени са от примери за приложението на знанията от даден материал, а задачите са направени за
деца с умствено изоставане. Препоръчвам ти да си купиш пълен комплект по матемтика от 7 до 11 клас от преди 1994 година (през соца средното образование е било до 11клас) . Със сигорност ще намериш
учебници, дори в OLX гледам че ги раздават безплатно. И отново ти казвам в никакъв случай не си купувай учебници от съвременните, казвам ти го от опит, защото аз уча по тях но тъй като там информацията
е толкова лошо изложена аз използвам стари учебници.
Най-важно е душата да бъде извисена .
Какаши Сенсей
Фен на форума

Рейтинг: 28

Мнениеот Гост » 08 Май 2021, 20:52

@Какаши Сенсей Можеш ли да предложиш конкретни автори и издания на учебници преди 1994? Също тогава допълнителния материал за ЗИП и СИП мисля че е бил в отделни книги от основния?
Гост

Мнениеот Какаши Сенсей » 08 Май 2021, 21:45

Тук ще се попрявя зе едно нещо. Бях казал, че хубавите учебници са от преди 1994 година, но сгреших. Тези които използвам са от 2001 година но са много добри. Най много ми харесват задачите от всеки урок, където ти трябва да приложиш знанията си от днешния урок, като ги комбинараш със знания от други предмети, като химия и физика. Учебниците са страхотни!
Учебниците са на издателство "АРХИМЕД" от 2001 година, с автори Георги и Здравка Паскалеви. (виж изображението, което съм проложил, така трябва да изглеждат) Учебниците трябва да са от второ равнище .
Освен учебници може да купиш и ръководства, които са много! Ще ти препоръчам ръководствата на издателство "Наука и изкуство" и тези на Константи Петров .
Също виж линковете, които ти изпращам, те са на обяви в олх където хора подаряват и продават учебници по математика от стари издателства, говори с тях и може да ги вземеш .

https://www.olx.bg/ad/stari-uchebnitsi- ... 49979dbf87
https://www.olx.bg/ad/uchebnitsi-uchebn ... 49979dbf87
https://www.olx.bg/ad/novi-i-stari-uche ... 49979dbf87
https://www.olx.bg/ad/uchebnitsi-za-9ti ... 655baa8d1a

Надявам се да съм ти помогнал приятелю, желая ти успех в изучаването на най-великата наука !
Прикачени файлове
2229546.jpg
2229546.jpg (28.34 KiB) Прегледано 1738 пъти
Най-важно е душата да бъде извисена .
Какаши Сенсей
Фен на форума

Рейтинг: 28

Назад към Друго