Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Калкулатор, който може да запаметява последна стойност

Калкулатор, който може да запаметява последна стойност

Мнениеот Гост » 31 Окт 2022, 22:49

Здравейте, преди време имах калкулатор Kenko, от най-обикновените, който след като се изключи (auto timeout мисля, че беше 5-10 минути) и после се включи от ON запомня последната стойност на екран, преди да се изключи. Някой може ли да ми каже как се казва тази функция? Останалите, които имам, дори да запаметя стойност с M1/M2 и после да я върна с MRC, в момента, в който се изключат - губят стойността (reset-ват се)
Гост

Re: Калкулатор, който може да запаметява последна стойност

Мнениеот ammornil » 01 Ное 2022, 00:08

Някои калкулатори имат STORE функция, която запазва паметта дори когато дисплеят е неактивен. Аз имах CASIO Scientific който имаше функция STO която запазваше до десет резултата, имах някой константи запазени, като скорост на светлината във вакуум, константа на Планк, електрическа и магнитна проницаемост на вакуум... Извикването ставаше с функция RCL (за recall). Двете са на един бутон, едната се извиква с ШИФТ. Не помня коя беше основната и коя НАД БУТОНА.
Набираш стойност, натискаш STO и после цифра от клавиатурата и това е запазената позиция. За да върнеш стойността, набираш RCL и после цифрата под която си запазил желаната стойност.
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1675

Назад към Друго