Не съм много добър по математика и геометрия, но на практика ги ползвам за всичко. Занимавам се с нещо, което на популярен език, за да се разбира, би трябвало да се нарича психология. Но не съм психолог по образование, а съм социален педагог ... и не терапевтирам психичния мир на хората, а техния живот - тоест не по-малкото, което е "вътре", а по-голямото, което съдържа човека, неговата психика и неговото взаимодействие със света.
Правя тези пояснения, за да се разбере по-ясно и точно смисъла на коментара ми тук.
Най-сложните системи са човешките. Те са измерими, сравними, предвидими, изчислими също както кой да е друг обект, само че при тях коефициентите на изкривяване на отделните аргументи са по-големи и по-сложни. Дали психичния мир или социалните процеси - всичко за мен е (и) математика, защото аз приемам математиката не толкова за наука, колкото за начин да се изобразят, представят, нещата ... по-скоро изкуство ...
Формулите са изразител на формите, изкуството - на естеството, всеки образ, построение, мелодия, движение, знак, словесен или друг израз .... имат свой резонансен и смислов еквивалент в това, което привично наричаме "реалност" ... математиката е осезаема реалност с небивала оперативна мощ!
Затова не е все едно дали едно решение ще се достигне по един или друг начин, както не е все едно за социономическите и психологическите науки дали до дадена ситуация се е стигнало по един или друг начин - резултатът може да е идентичен, но конкретният ситуационен алгоритъм е от огромно значение. Защото формите и формулите, освен другото, формират и мисловни връзки, а видът на връзките и тяхното усъвършенстване е важен аспект на диалектиката на човешкия род.
Много ми е странно, че тук (се предполага, че) сте все математици, а не разбирате (с изключение на един) огромното значение на всяка нова вариация! Много съм учуден ...
И чак сега научих за постижението на този младеж и за тази задача изобщо. Затова ще ви помоля, ако ви е възможно, изпратете ми наличните материали ...
Благодаря предварително!
Ще ме откриете тук
http://dokoswane.blogspot.com/