Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

За една идея

За една идея

Мнениеот stflyfisher » 24 Мар 2011, 16:42

Публикувам това, в подкрепа на един мой приятел. :)

"Здравейте колеги и приятели. В университета в който уча се организира състезание за свежа бизнес идея, наградата е 10 000 паунда. Има три кръга на състезанието. Първият се състои в това да запишем клипче в което по някакъв начин казваш каква ти е идеята в рамките на 1 минута. Дали ще се продължи във втори кръг зависи от това колко гласа има клипчето. Ето каква ми е идеята, за тези, които не разбират инглизки -идеята е да се отвори магазин в Уелс на река Дии едно от най посещаваните места на острова, където се организират няколко международни и английски национални състезания, но все още няма магазин. Та мисля да се заселвам там.
http://thebigpitch.co.uk/pitch/mankov-fly-fishing/
Гласува се през туитър или харесва ми отдолу на клипчето през фейсбук.
Ще съм лагодарен на всеки който ме подкрепи или не, пък ако вземем че отворим магазина всеки е добре дошъл на почерпка !

Поздрави на всички и бъдете здрави!"

Който желае, може да подкрепи нашето момче за неговата идея. Нужен е само един клик:-)))
Благодаря предварително:-)))
stflyfisher
Напреднал

Рейтинг: 31

Re: За една идея

Мнениеот L.e.o » 24 Мар 2011, 18:37

То хубава ще vote-нем, но след кръг 1 ...
the most exciting, imaginative and groundbreaking business idea
Не казвам, че идеята ти е лоша, но пример да приемем, че отвориш магазин за рибарски принадлежности там, колко от хората, които идват за риболов няма да си носят техните си принадлежности? Отделно надали ще има минувачи, които биха си казали: "Hey, I have "few" hours to kill! Let's do some fishing!"
Като отида на Витоша на ски , там няма магизини да си Купиш ски. Там можеш да вземеш под наем. Или на някой корт да играеш тенис. Там се дават под наем ракете, а не се продават.
Така, че по-рентабилна идея би била примерно тъкъмите да се дават под наем.
Но много хора си имат техни и не ги бърка да си ги носят тях - не заемат чак толкова място.
Но примерно ако даваш под наем лодки, да може да се взеле по-надълбоко и на по-добри места за риболов ...не знам. Аз дори и да имам собсвена лодка, надали бих я качвал на ремарке, да я пренасям с колата и после да я потапям (че после ще трябва и да я прибирам). Ако цената под наем на лодка е прилична, то аз тези параи бих дал за бензин (като завишен разход на гориво) ако трябва да мъкна ремарке. Ще си взема една лодчица под наем за няколко часа и ми е чиста работата. ;)
Така, че освен с продажба, можеш и да се захванеш и с отдаване под наем.

Също така, проучил ли си как стои въпроса там със зимният риболов? Защото ако ти е сезонен бизнеса, това никак не е малка спънка.
Аватар
L.e.o
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Назад към Друго