Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Сайт с решения на задачите от учебниците по математика.

Сайт с решения на задачите от учебниците по математика.

Мнениеот ahmed_cholak » 15 Авг 2011, 18:43

Здравейте колеги, нов съм в форумът и не съм наясно дали има подобна тема. Ако няма- надявам се да съм бил полезен!
Като се рових в гугъл намерих сайт с решения на задачите от учебниците по математика:
http://www.domashno.net/
Ако има подобна тема, или подобни сайтове- нека ги споделим тука, надявам се съм бил полезен.
ahmed_cholak

Re: Сайт с решения на задачите от учебниците по математика.

Мнениеот ganka simeonova » 15 Авг 2011, 21:47

И кое му е интересното на този сайт, "колега"?
ganka simeonova

Мнениеот amsara » 16 Авг 2011, 00:27

ganka simeonova написа:И кое му е интересното на този сайт, "колега"?

Как с какво е интересен този сайт, госпожо :mrgreen: - с това, че има опция за преписване.Що човек да се хаби да си решава домашното , като може да си го намери в тия сайтове и да си го препише? А с такива желания авторът ще има със сигурност много колеги, които ще се появят тук от 15 септември нататък, ако в тия сайтове няма решени точно техните задачи. ;)
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот ganka simeonova » 16 Авг 2011, 08:10

Сара, аватарчето ти е много точно :) Музика и математика :D
ganka simeonova

Мнениеот amsara » 16 Авг 2011, 10:10

ganka simeonova написа:Сара, аватарчето ти е много точно :) Музика и математика :D

Да, та чак от много мислене по матаматика и упражнения по пеене косата ми е окапала. :lol:
ahmed_cholak написа:Здравейте колеги, нов съм в форумът и не съм наясно дали има подобна тема. Ако няма- надявам се да съм бил полезен!
Като се рових в гугъл намерих сайт с решения на задачите от учебниците по математика:
Ако има подобна тема, или подобни сайтове- нека ги споделим тука, надявам се съм бил полезен.

Чак сега видях, че подфорумът е за преподаватели :oops: и Ви се извинявам за малко заядливия тон . Мислех си , че става дума за един от многото ученици, които се кефят яко на такива сайтове, щото там намират наготово решенията. Но това не променя учудването ми. За какво му е на учител по математика сайт с решени задачи от учебници? Но колкото и гадно да звучи, сещам се за една такава учителка , на която такъв сайт би бил полезен.И аз имах ужасния късмет да се падна точно при нея.Ама хората са казали - нова година, нов късмет. Дано тая поговорка важи и за учебната година, не само за календарната. :mrgreen:
Аватар
amsara
Математик

Мнениеот ahmed_cholak » 17 Авг 2011, 07:52

Много бързо ме разочаровате от тоя форум! Надявах се поне тука да го няма глупавия "спам".Колеги, просто споделих за интересния сайт на които се натъкнах, никой не Ви кара да го ползвате, никои не ви кара да "преписвате". Нали това е смисълът на форумът!? А и мисля, че вместо глупавите Ви нападки по мой адрес, не би трябвало като преподаватели по математика да ви е "все тая" за подобни сайтове... Бях с надеждите поне тука "балканския синдром" да е по слабо изразен, защото се очаква в тоя форум да се срещна с част от интелигенцията на това общество!? Но... Всеки започва веднага да критикува, нарекохте си ме и преписвач, а няма кой дори да погледне темата, забелязахте за раздела след ругатните Ви! За мене човек който умее само да критикува е глупак! Това е най-лесно! Умният човек не винаги казва това което може да каже! Успех, на Вас и на форумът! (Извинявам се, че и аз се включих в "спам-а".)
ahmed_cholak

Мнениеот inveidar » 17 Авг 2011, 08:28

ahmed_cholak написа:Здравейте колеги, нов съм в(ВЪВ) форумът(А) и не съм наясно дали има подобна тема. Ако няма- надявам се да съм бил полезен!

Колега, то бива грешки, ама чак пък като поправените с червено не бива! И с какво, ако не е тайна, би ни бил полезен този сайт?
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот amsara » 17 Авг 2011, 10:34

Аз за това, че съм пропуснала да видя, че форумът е за преподаватели, вече Ви се извиних.
А пък ако ми покажете ругатните, които съм ползвала, ще съм Ви благодарна . И обидни думи не съм ползвала, а Вие директно нарекохте писалите в темата глупаци. :?
Аватар
amsara
Математик

Мнениеот allier » 17 Авг 2011, 22:12

Сайтът би бил полезен ако имаше решенията на поне 1% от всички задачи от поне 1 от всички учебници. А в момента има решени 4-5 задачи от всеки клас. Така че, Ахмед Чолак според мен търси ентусиасти да решават задачите и да пишат теми :lol: :lol: :lol:
allier
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот Гост » 16 Май 2012, 14:06

Страната на квадрат е 2,5 dm а диагоналът му е страна на друг квадрат. Намерете диагонала на втория квадрат
Гост

Мнениеот ganka simeonova » 16 Май 2012, 14:33

Гост написа:Страната на квадрат е 2,5 dm а диагоналът му е страна на друг квадрат. Намерете диагонала на втория квадрат

Тази задача е попаднала в най-точния раздел :twisted:
ganka simeonova

Мнениеот ganka simeonova » 09 Окт 2012, 16:03

:shock:
Гост написа:\sqrt{} 3136

направо си е 5.
ganka simeonova

Мнениеот Гост » 20 Ное 2012, 18:25

Начертайте права p и точка M.През M постройте права,перпендикулярна на p,ако
a)M е от правата;
б)M не е от правата
Гост

Мнениеот Гост » 21 Ное 2012, 18:02

Гост написа:Начертайте права p и точка M.През M постройте права,перпендикулярна на p,ако
a)M е от правата;
б)M не е от правата

Опитай с индукция по р.
Гост

Мнениеот Гост » 19 Фев 2013, 15:02

Лицето на повърхнината на правилна петоъгълна пирамида е 166,5 квадратни сантиметра.Дължината на основния ръб е 6 сантиметра , а апотемата на пирамидата е 7 сантиметра.Намерете апотемата на основата на пирамидата
Гост

Мнениеот Гост » 20 Фев 2013, 01:01

Гост написа:Лицето на повърхнината на правилна петоъгълна пирамида е 166,5 квадратни сантиметра.Дължината на основния ръб е 6 сантиметра , а апотемата на пирамидата е 7 сантиметра.Намерете апотемата на основата на пирамидата

Чшш оуу, това тука да не са ти кварталните дюнери? Ако искаш да ти реша задачата - 5 лв. Пиши, ако си навит.
Гост

Мнениеот Xixibg » 20 Фев 2013, 01:05

Гост написа:
Гост написа:Лицето на повърхнината на правилна петоъгълна пирамида е 166,5 квадратни сантиметра.Дължината на основния ръб е 6 сантиметра , а апотемата на пирамидата е 7 сантиметра.Намерете апотемата на основата на пирамидата

Чшш оуу, това тука да не са ти кварталните дюнери? Ако искаш да ти реша задачата - 5 лв. Пиши, ако си навит.

Може ли да ти подбия цената???
Xixibg

Мнениеот Гост » 28 Юли 2013, 21:08

Гост написа:

Много сте тъпи и комерсиални бе хора .. Направо нямам думи 5лв за задача ??? УЖАС :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Гост

Мнениеот Гост » 28 Юли 2013, 21:08

Гост написа:

Много сте тъпи и комерсиални бе хора .. Направо нямам думи 5лв за задача ??? УЖАС :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Гост

Мнениеот Гост » 28 Юли 2013, 21:11

Да и аз мисля така , при положение че всичките спорят за нещо съвсем безмислено . Но какво да се прави в днешно време учителите вместо да се подготвят за новата учебна година си чатят в ФБ по цял ден и пият кафета по барчетата .. :lol: :lol: Абее всичките '' РЕВЪТ'' ЗА ПАРИ пък не правят нищо за да ги получатт
Гост

Следваща

Назад към Друго