Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Нещо, несвързано с математиката, но важно

Нещо, несвързано с математиката, но важно

Мнениеот ins- » 05 Ное 2011, 22:08

Реших да напиша нещо идейно, макар и не свързано с математиката. В една от темите бях споменал, че пуша ... приятелски съвет от мен - не започвайте :) ако все пак сте започнали и решите да спрете - ето симптомите, които ще се наложи да преживеете в случай, че решите да спрете цигарите:
http://www.quitsmokingsupport.com/withdrawal1.htm
Не всеки човек успява от първия път да ги откаже. Повечето хора - така и не успяват или се връщат след дълго време към стария навик, следователно ги преживяват многократно. Помислете дали си струва да си причините подобно нещо.
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Re: Нещо, несвързано с математиката, но важно

Мнениеот inveidar » 05 Ное 2011, 23:41

Бориславе, това ли е причината да те няма толкова много време във форума? Да ти кажа аз как ги отказах. Започнах да пуша от 18 годишен. В казармата. Никога не съм изпитвал кой знае какво удоволствие от пушенето. След 20 години реших да ги откажа. Отказвал съм ги без проблем и преди това за седмица и повече. На 26 октомври 1996 година, след като ги бях спрял за около двадесет дена и ги бях пропушил пак, си казах - що да не ги спра пак за един месец? Да си подобря рекорда, демек. Спрях ги. Изкарах 1 месец и си казах - я да ги спра до Нова година. И това се случи без проблем. След това просто не си струваше да ги започвам пак. Така, лека полека, стигнах до днес! Между впрочем, дори когато съм бил на градус, не съм си и помислял за цигара. Ще попиташ каква е причината за това? Ще ти отговоря. Просто трябва да си измислиш достатъчно добра причина за да спреш цигарите. При мен това, колкото и странно да звучи, беше, че цигарите ми пречат на пеенето и на пиенето!!! :lol: :lol: :lol: Успех!!!
Аватар
inveidar
Математик

Рейтинг: 689

Мнениеот ins- » 06 Ное 2011, 00:05

Частично беше причина, но не само то - имах много работа и така.
Спирането не е невъзможно, просто е лесно да се подцени. Спирал съм ги за около 10 години преди време, като за този период изпуших само една цигара (в средата на периода) - противно на всички правила на логиката :)
Аватар
ins-
Математик

Мнениеот drago » 06 Ное 2011, 17:54

Спрях цигарите преди 11 години. Не се чувствах добре и това беше причината да го направя. Отказах ги от раз, от тогава до сега не съм палил цигара. Не съм имал симптомите в цитираната препратка. Мисля, че всичко е въпрос на мотивация и да решиш да го направиш.
Цигарите са един боклук, ама много, много голям боклук.
drago
Математик

Рейтинг: 517

Мнениеот stflyfisher » 07 Ное 2011, 09:22

Марк Твен:

"Най-лесното нещо на света е да откажеш пушенето. Аз самият съм го правил хиляди пъти."
stflyfisher
Напреднал

Рейтинг: 31

Мнениеот ins- » 07 Ное 2011, 09:26

Някъде бях прочел, че е починал с пура в уста.
Аватар
ins-
Математик

Мнениеот mkmarinov » 07 Ное 2011, 20:47

Май спирането на цигарите води до повече проблеми от пушенето.
Важното е да има паника - като гледам какво пише по кутиите - оставам с впечатлението, че ако пуша ще умра на 26 години.
mkmarinov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот ins- » 07 Ное 2011, 21:43

mkmarinov написа:Май спирането на цигарите води до повече проблеми от пушенето.
Важното е да има паника - като гледам какво пише по кутиите - оставам с впечатлението, че ако пуша ще умра на 26 години.

Първото твърдение не е вярно, а за второто - зависи по колко пушиш и доколко е здрав организма ти.
Сестра ми направи масивен инфаркт на 27 и продължава да пуши, макар и по-малко. Не знам дали двете неща имат връзка, но от неприятности никой не е застрахован.
Аватар
ins-
Математик

Мнениеот key » 21 Ное 2011, 10:26

Едно от най-трудните неща в живота ми беше да спра цигарите, след 15 годишно страстно пушене, но знам че това е най-доброто за мен. Почти сигурен съм обаче, че ако запаля цигара, моментално ще ги започна отново, затова гледам да стоя настрани от изкушението :) Цигарите са голяма краста :D
key
Нов

Рейтинг: 0

Назад към Друго