Сигурно вече сте се досетили,че и хал хабер си нямам от математика и всъщност много ме е срам да ви задавам толкова глупав въпрос, но какво да се прави не може всички да сме добри в дадена област.А и няма кой друг да попитам.
Никога не съм...Разбирала от математика. Буквално. Не знам как по точно да го обясня - колкото и да запомням неща на теория не мога да вникна в тях и съответно после да ги използвам.
Не разбирам как по-точно се получава така. Не мисля, че съм чак толкова глупава - знам езици, изкарвам прилични оценки, не ме мързи да уча, но в момента не виждам никаква полза от това, защото повтарям учебната година, защото не успях да си взема поправителните изпити по математика. Не е толкова фатално, но малко ме е яд. Започвам да се питам какво не ми е наред. Дори съучениците ми, които не блестят с особени знания по повечето предмети успяват поне една четворка да "вържат" без проблем....А аз просто не мога да разбера за какво става на въпрос.
Не съм в някое елитно училище, където за да изкараш хубава оценка трябва да си чак пък толкова умен и начетен, нито пък учителите са лоши, нито са ме 'нарочили'.Проблемът е в мен.
Ходила съм на консултации и уроци при прекрасни преподаватели, известни точно с това, че обясняват материала по разбираем начин, но винаги след няколко месеца се отказвам - все още нищо не мога да разбера и си казвам, че са пари на вятъра.Отказах се и сама да уча, колкото и да се опитвам нищо не става...
Какво не ми е наред? Това означава ли, че съм глупава? Защо, колкото и да уча не мога да разбера толкова елементарни неща?
Някой от вас бил ли е в подобно на моето положение и как се е "преборил" с него?
И въобще, каквото и мнение/съвет да ми дадете вярвам, че ще ми е от полза.
За първи път пиша тук, защото форумът ми се видя доста точно място да задам въпросът си, но не знам дали това е правилният раздел, как ще възприемете подобна тема и дали въобще ще получа някакъв отговор...
Стана малко дълго за толкова кратки и глупави въпроси, за което се извинявам.
И предварително ви благодаря за отговорите.

Меню