Както винаги съм казвал. България е малка страна в която си мерят силите САЩ, Русия и други страни и в зависимост от моментното състояние на нещата и интересите на тези страни се определя положението тук. Трябва да се вземат за пример малки страни, които са по-добре от нас и да се види кое при тях е различно или казано с други думи - всичко е лесно. Просто всеки трябва да седне и да си върши работата, а не да се прави на тарикат и да се опитва да хитрее, защото "Вола рие, но пада върху неговия гръб" май беше казал някой

. Т.е. за момента индивидуалния ефект за определен човек му се струва добър за него, но с времето кумулативния ефект, който се създава от тези действия се връща при хората като бумеранг. Просто те или не го осъзнават или се правят, че не го осъзнават и вместо да се опитат заедно да си решат проблемите само се оплакват колко е гаден света, как няма оправия и се ядат един друг. Друг момент, които ми прави впечатление, е че изкуствено се създава впечатление за безизходица от ситуацията и за малоценност на българите като народ. България е много малка страна и може да се оправи в рамките на 1 до няколко месеца, а не за 100 години. Ако няма кадърни управници българи - да си внесем отвън, както е ставало преди да дойде комунизма

. Освен това съм забелязал, че хората псуват правителствата си навсякъде. Разхождах се във Виена. Наложи ми се да си купя цигари от един автомат, но там ситуацията е малко по-особена искаше се някаква специфична карта да имаш и помолих местен човек на моя възраст да ползвам неговата. Помогна ми и така напсува тяхното правителство, че още го помня