Дълго се чудих как да постъпя и накрая реших да се допитам до хора, за които съм се убедила, че обичат математиката и за които мисля, че ще бъдат обективни и безпристрастни в случая.
Та, въпросът ми е следния. Третокласник участва на общинския кръг на 59-та Национална олимпиада по математика. Решава две задачи и част от третата ( от темата за 4 клас), набира необходимия брой точки и се класира за областния кръг съгласно регламента. След това класната му ръководителка уведомява родителите на детето, че експертът по математика от РИО е казал, че то може да се яви, да решава заедно с останалите, но не може да бъде вписано в протоколите и да участва в класирането. Прегледах заповедта на министъра за провеждане на НОМ, както и регламента за нейното провеждане. Никъде не открих текст, които да урежда въпроса с подобна ситуация. С две думи какво е вашето мнение по въпроса? Справедливо ли е това? Към кого да се обърнат родителите, за да получи детето възможността все пак да участва в класирането ?
Благодаря.

Меню