Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

От ФМИ

От ФМИ

Мнениеот Гост » 18 Юни 2012, 23:12

Значи аз съм 3 курс приложна математика. Наскоро имахме изпит по механика на непрекъснатите среди (няма да цитирам имена). Предметът се водеше от една жена, която хич не беше лоша, даже беше много отзивчива и ни се радваше така, както дете се радва на играчката си. Изпитът трябваше да се проведе по следната схема: в 14,00 ч. отиваме да пишем тема и като свършим, имаме кратка почивка, след което се връщаме и почват да ни изпитват. Трябваше да влизаме един по един в стаята. Първо влезе едно момиче, което държаха някъде около 50 минути: изпитващата говореше по телефона много сериозно, явно имаше някакъв проблем. След момичето влезе друг човек от нашата специалност, когото скъсаха. Влезе трети човек, когото бавиха 20-ина минути. Той излезе и ни каза, че изпитът няма да продължи. Ние бяхме леко ошашавени в този момент, защото вече доста време чакахме, за което време фактически беше изпитан само един човек. Как така изведнъж изпит прекъсва? Понечихме да влезем при изпитващата, ако можем да й помогнем с нещо, но тя не изглеждаше съвсем на себе си, изпъди ни със сила и затвори вратата. 30 секунди по-късно излезе, разчорлена, с накривени очила, заключи стаята и без дори да ни погледне, без каквото и да ни обяснява, каза "Ще ви напиша писмо кога мога да ви изпитам".
Идеята по начало е като отиде човек на изпит, или да го отрежат, или да го вземе. В случая работата е свършена наполовина, защото ние направихме това, което се изискваше от нас, а тя - не. Все пак ние не можем да мислим само за нейния предмет, имаме и други изпити, не са един и два, повече са. И как можем да бъдем сигурни, че тя въобще ще ни изпрати имейл с втората дата, на която трябва да се явим на изпита? Най-лошото е, че механика на непрекъснатите среди е задължителна за специалностите математика и приложна математика и се предлага едновременно с това като избираема (т. е. могат да я записват които си хора пожелаят). При нас имаше хора от 4 курс, но които предстои държавен изпит и ако не вземат сега механиката на непрекъснатите среди, не могат да подадат заявление за допускане до държавен.
Не пиша това с цел да съдя някого. Просто искам да ми отговорите защо се случват такива неща, защо се подиграват така с нас, студентите? Толкова ли не можеше да се намери заместник, който да ни изпита в същия ден? Според мен, а и според много други хора подобен тип поведение е недопустимо и най-малкото неколегиално.
Гост

Re: От ФМИ

Мнениеот Гост » 19 Юни 2012, 14:53

Я си напиши името да види кой си!?

От Пламен - 3 курс, Приложна Математика.
Да видим кой с кого се подиграва :Х
Гост

Мнениеот Гост » 20 Юни 2012, 18:29

И така никакви вести ,кога ще е този изпит?
Гост

Мнениеот Гост » 20 Юни 2012, 19:24

Колега недейте така с лошо....Вярно не е много коректна постъпката , но никой не знае какво се е случило. Ако е нещо лошо/трагично с някой близък или пък въобще лоша новина надали й е било до това да продължи изпита и мисля , че всеки на нейно място би постъпил така. Не забравяйте и преподавателите са хора и те имат чувства :)
Гост

Назад към Образование