Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Кандидатстване КН

Кандидатстване КН

Мнениеот Гост » 25 Юни 2012, 22:37

Здравейте.Сега съм 11 клас и съм решил след 12 да кандидатствам Компютърни Науки(КН).Бихте ли казали мнението си ?

Проблема иначе ми е математиката .. не съм някакъв супер математик.Изкарвам 5-ци,но някой път със затруднение.Всичките ми приятели ме карат да се откажа ,защото матурата е мн трудна и т.н.т.... все пак няма да го направя.С програмиране се занимавам от 3 години г/д .. толкова мн ме влече всичко свързано с компютрите ,че не си представям нещо друго да уча.
Гост

Re: Кандидатстване КН

Мнениеот mkmarinov » 25 Юни 2012, 23:23

Ако мислиш матурата по математика за трудна, по-добре се откажи (и от КН, и от програмирането). За програмиране си трябва добра доза математика, а КН в СУ въобще не учат малко математика. СИ учим по-малко математика ( и влизането е по-лесно), но пак е ФМИ - без добри знания по математика не можеш да вземеш изпитите първи курс.
mkmarinov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот Гост » 26 Юни 2012, 09:38

не мисля матурата за трудна просто имам пропуски от миналите години поради отсъствие от училище.
Гост

Мнениеот ferry2 » 26 Юни 2012, 10:24

Щом като това те влече и с това искаш да се занимаваш и в бъдеще, то В НИКОЙ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ. Трудностите не трябва да те спират, а да те мотивират.

Колегата mkmarinov е прав като ти казва, че си трябва доста математика, но ако имаш волята и желанието да постигнеш дадена цел, то несъмнено ще го направиш. Та затова моят съвет към теб е НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ.
Albert Einstein 1879 - 1955
Do not worry about your difficulties in Mathematics. I can assure you mine are still greater.
Аватар
ferry2
Фен на форума

Рейтинг: 7

Мнениеот strangerforever » 26 Юни 2012, 17:04

"Човек трябва да е много силно неинформиран, за да отиде във ФМИ в момента, това е "факултет" по "информатика", който губи състезания по информатика от НБУ"
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот mkmarinov » 26 Юни 2012, 20:13

strangerforever написа:"Човек трябва да е много силно неинформиран, за да отиде във ФМИ в момента, това е "факултет" по "информатика", който губи състезания по информатика от НБУ"

Я подай малко насам, че не съм се козил отдавна :lol:
mkmarinov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот strangerforever » 26 Юни 2012, 21:05

Не си ли запознат с оттеглянето на Красимир Манев? Не знаеш ли по каква причина е?
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Назад към Образование