Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

СУ или ТУ

СУ или ТУ

Мнениеот Zarrie » 17 Юли 2014, 20:19

Здравейте, догодина ми предстои кандидатстване във ВУЗ и, въпреки че съм се ориентирал, все още се колебая между ТУ и СУ, защото аз лично силно симпатизирам на ФМИ, но всичките ми познати и приятели ме убеждават, че в ТУ образованието е по-добро. Казват го защото съм се ориентирал към компютърните специалности и по-точно софтуера, но ще излъжа, ако кажа, че не искам да имам и чисто културни хардуерни познания. Въпреки това, съм се насочил главно към софтуер. Моля ви, изложете аргументи за и против, защото съм силно разколебан. Впрочем желанията ми са - за СУ - Компютърни науки, Информатика, Софтуерно инженерство и ТУ - КСИ. :)
Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.
А. Айнщайн
Учат ни, че по-умният винаги отстъпва, а после се възмущаваме, че простотията се шири на длъж и на шир...
Аватар
Zarrie
Математиката ми е страст

Рейтинг: 271

Re: СУ или ТУ

Мнениеот MENKA » 18 Юли 2014, 06:42

ТУ.
MENKA
Математиката ми е страст

Рейтинг: 219

Мнениеот Zarrie » 18 Юли 2014, 09:31

Добре, благодаря, а може ли да се аргументирате защо ? :)
Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.
А. Айнщайн
Учат ни, че по-умният винаги отстъпва, а после се възмущаваме, че простотията се шири на длъж и на шир...
Аватар
Zarrie
Математиката ми е страст

Мнениеот monika_at » 18 Юли 2014, 09:37

Зари, дъщеря ми завърши 3 курс на ФМИ, СИ и общо взето е доволна.
Преди три години я приеха на 1 класиране по 1 желание в ТУ и СУ, но тя определено поиска СУ и не съжалява.
Принципно няма пълно щастие, няма ВУЗ или училище, на което всичко да е наред и всички да са доволни.
Имаш още време да събираш впечатления.
Знаеш, че изпитните формати за ТУ и СУ са коренно различни и че изпитът 2 равнище в СУ не е от леките.
Така че, се готви сериозно по математика и като му дойде времето да имаш право на избор.
"Колкото повече изследваме Вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!"
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Рейтинг: 936

Мнениеот loving_math » 18 Юли 2014, 10:33

Още един глас за ФМИ. Въпреки че, Зари, моята дъщеря, която е колкото теб, също се е ориентирала по-скоро към ТУ и не смятам да й се меся. Но нейните доводи са други. Тя иска конкретно в немския факултет, пак КС. Идеята е да вземе успоредно с българската и немска диплома. И после да се ориентира към магистратура в Германия. Не че това не е възможно и с ФМИ, напротив.
Последна промяна loving_math на 18 Юли 2014, 10:53, променена общо 1 път
loving_math
Напреднал

Рейтинг: 147

Мнениеот Zarrie » 18 Юли 2014, 10:39

Разбирам, благодаря ви :)
А. Айнщайн
Аватар
Zarrie
Математиката ми е страст

Мнениеот Гост » 14 Дек 2014, 19:58

С 2 ръце и 2 крака за Ту.
Гост

Мнениеот ptj » 14 Дек 2014, 21:01

Преди 7-8 години СУ имаха 6 отбора по информатика, а на състезания от участващите 3 обикновено бяха с най-много точки. Има огромна разлика дали ще си сред посредствени студенти или сред елита...
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот MENKA » 14 Дек 2014, 22:07

По-добре ТУ,защото обучението им е практически насочено.Във ФМИ са просто само теории......и късане на нерви.
MENKA
Математиката ми е страст

Рейтинг: 219

Мнениеот Гост » 15 Дек 2014, 07:50

MENKA написа:По-добре ТУ,защото обучението им е практически насочено.Във ФМИ са просто само теории......и късане на нерви.

И аз така мисля.
Гост

Мнениеот monika_at » 15 Дек 2014, 08:08

MENKA написа:По-добре ТУ,защото обучението им е практически насочено.Във ФМИ са просто само теории......и късане на нерви.

Това не е вярно.
"Колкото повече изследваме Вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!"
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Мнениеот Гост » 15 Дек 2014, 14:21

Менка която уж е учила във ФМИ ама не е завършила ,явно са я изгонили и сега толкова мрази ФМИ че се опитва да му прави лоша реклама. :D :D :D
Иначе по темата.Ако ти се занимава с хардуер запиши ТУ , ако ти се занимава със софтуер запиши ФМИ.
Гост

Мнениеот Гост » 15 Дек 2014, 15:28

Гост написа:Менка която уж е учила във ФМИ ама не е завършила ,явно са я изгонили и сега толкова мрази ФМИ че се опитва да му прави лоша реклама. :D :D :D
Иначе по темата.Ако ти се занимава с хардуер запиши ТУ , ако ти се занимава със софтуер запиши ФМИ.

И аз същото си помислих. :lol: Но и изказването на другия потребител с противопоставянето на посредствени студенти и елит също е смехотворно. Навсякъде има и можещи, и такива, които нито знаят защо са там, нито могат да избутат.
Гост

Мнениеот monika_at » 15 Дек 2014, 19:11

Драга Менке, дъщеря ми е 4 курс във ФМИ Софтуерно инженерство, отличен студент е и й харесва обучението като цяло. "Скъпа", колкото и отрицателни вотове да ми праскаш, не можеш ме стигна. Лека вечер.
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Мнениеот Zarrie » 15 Дек 2014, 19:55

Разбирам аргументите и на двете страни, но аз като човек уважаващ изключително много старата система и образователна и като цяло, се придържам, че в основата на всичко е теорията. Мога да изведа милион доводи защо това е така и защо едното има предимство пред другото(теорията пред практиката). Уважавам мнението на всеки, но моля, като ми давате съвет, аргументирайте се, защото се очаква от мен да ви повярвам, а казвайки ми ТУ, СУ и край не мисля, че бих :)
А. Айнщайн
Аватар
Zarrie
Математиката ми е страст

Re: СУ или ТУ, а защо не ПУ

Мнениеот Knowledge Greedy » 15 Дек 2014, 22:22

Аргументи могат да се приведат. Трябва да са ясни обаче целите за оптимизиране, както и достъпната цена за постигането им.
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Назад към Образование