, заяви председателят на комисията Милена Дамянова от ГЕРБ."Математическите гимназии, които най-много настояваха за този прием, няма да са доволни от взетото днес решение"
, заяви председателят на комисията Милена Дамянова от ГЕРБ."Математическите гимназии, които най-много настояваха за този прием, няма да са доволни от взетото днес решение"
или поне според пропагандата на някои политически силиГост написа:Айде сега, пак световната конспирация ни е виновна!!...
Zarrie написа:...но знаеш ли колко проблеми има това дете, ако реши, че иска да учи медицина, след като завърши ЕГ или още по-зле МГ? ...
Knowledge Greedy написа:Проектът на това невинно решение ще доведе до закриването на първо време на поне 15 математически гимназии..
Knowledge Greedy написа:Отдавна сме в полезрението на Световната банка и стриктно спазваме инструкциите, които тя ни дава (нещо като валутния борд)...
Knowledge Greedy написа:Коментарът ми не е "за" или "против", а просто провокация за размисъл..
Knowledge Greedy написа:- На първо място ще се ограничи стремежът на българина да емигрира (по-качествените хора ще си остават тук, недоучени).
- Ще се задържи нивото на нископлатената работна ръка, необходима на външни инвеститори.
Кирчо Атанасов, за съжаление нищо друго не направи. Казвам го със съжаление, като патриот на математическата гилдия.drago написа:... Навремето, преди 10 години, някои пак бяха наточили брадвата да махат тези паралелки. Тогава Кирчо Атанасов, тогава шеф на ОМГ Пловдив, направи една изложба в парламента, посветена на успехите на учениците от тези паралеклкии и въобще в МГ. Имаше репотери, телевизии, вдигна се шум и това отпадна. ..
Свидетел съм на повече от две десетилетия борба за статута на МГ и ПМГ. Без да съм бил директор, съм наблюдавал и участвал в опити (не едно и две предложения на СМБ) за решаване на въпроса. Винаги късогледо отклоняван от управляващите. От съвета на директорите Павлин Петков (Варна) системно мътеше водата и спокойствието на писарушки от министерството като Н. Райков, в опити да се добере до проматематическо лоби или да състави такова. Голяма надежда даваше и акад. Стефан Додунеков, Светла му памет.drago написа:...Трябва директорите на МГ да предприемат нещо, и да не се назландисват. ...
Knowledge Greedy написа:... Кирчо Атанасов, за съжаление нищо друго не направи. Казвам го със съжаление, като патриот на математическата гилдия...
monika_at написа:Колега, прав е министЕрО.. Какво е това МГ? Може би Мръсна Гнида или Мистериозен Гном...Но не и Математически Гимназии.. Направо ми се повръща. Как може един министър на образованието да не зачита заслугата, неуморния труд и доказаните резултати на децата и колегите от МГ? Това е гавра!
Регистрирани потребители: Google [Bot]