Благодаря на всички за споделеното мнение!

Във всеки пост намерих по малко от своята истина.

Ама и аз мисля като госпожата, че един език сам по себе си не може да е нищо.

Първо ако ме приемат в езикова, езиците ще ми станат два. И второ контактът с немци не може да не те дърпа напред и да не знаеш езика по-добре от тея дето го учат на курс или с частен учител или сами.Остава питанката с математиката.Ясно е, че от езиковата познанията ми по математика ще са значително по-малки от тези на децата в математическа, ама това пък не е чак толкоз голям проблем.

Както allier каза в една друга тема, най-важно е желанието, а не само основата. Така че ако запазя интереса и желанието си да боря математиката, все ще имам възможността да го направя.Ще се надявам накъсмета да попадна на добър учител в гимназията.А и форумът е налице.Ехееее, колко научих от него само от Нова година насам. Все за бъдещите 5 години ще науча и още нещо от него

Така че, ако ми стигне бала май ще ходя в някоя от немските гимназии.Защото как да бъда сигурна, че след 5 години ще искам да се занимавам точно с математика.Сега верно ми е кеф, ами ако утре нещата се променят. Пък ако един ден реша да уча друго в някое уни, то този предмет ще подплатен и с два езика.Сега остава само успешно да изкарам изпитите, което хич не е лесна задача.
И все пак много благодаря на всички вас, които се изказахте по питането ми.