Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

ФМИ - Статистика

ФМИ - Статистика

Мнениеот orange » 14 Окт 2019, 12:30

Здравейте,

Насочила съм се към Статистика, но изглежда, че към специалността няма интерес, студентите не са от най-мотивираните и средата не е добра. Качеството на преподаване по-снижено ли е спрямо другите специалности поради преполагаемото ниво на студентите? Всякакви наблюдения над математическите специалности ще са ми полезни, обмислям и Приложна математика, за която прочетох добри мнения във форума и може би ще ми даде възможност да се развивам в подобна посока, но в по-добра среда.
orange
Нов

Рейтинг: 0

Re: ФМИ - Статистика

Мнениеот Knowledge Greedy » 14 Окт 2019, 19:29

Здравейте orange!
Сега условията са по-благоприятни за избор от когато и да е било.
При това Вие сте осъзната и зряла, за да разберете, че средата наистина най-важното нещо.
Мнението ми е да използвате средата, в един момент бихте могла да се прехвърлите в друг поток и да смените специалността. Това неминуемо ще бъде съпроводено и с допълнителни разходи - на време и средства, но си заслужава.
Искайте мнението на по-вътрешни хора (от средата :D ).
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Мнениеот orange » 14 Окт 2019, 20:18

Благодаря за отговора! Какво имате предвид с това, че сега условията са по-благоприятни за избор от когато и да било? Всъщност не съм сигурна доколко средата е важна, нито познавам вътрешни хора от средата, че да знам каква е наистина. Всички мнения, на които се натъкнах за специалността, бяха по-скоро негативни и това ме притеснява. Интересно ми е дали студентите избрали Статистика, защото искат да следват това, ще могат да извлекат максималното от обучението си.
orange
Нов

Мнениеот differenciala » 14 Окт 2019, 22:37

Здравей. Моето мнение е, че няма да сгрешиш ако избереш тази специалност, щом искаш да следваш това. Щом имаш желание да учиш, винаги ще извлечеш максимума, а и средата се променя, когато хората имат желание. Евентуално ще имаш възможност ти да помагаш на другите и да вдигаш средата. Не мисля, че качеството на преподаване е снижено, а по-скоро критериите за оценяване. Това обаче може да се разглежда и като предимство. Успех с избора.
www.math-online.xyz
Аватар
differenciala
Нов

Рейтинг: 8

Мнениеот orange » 15 Окт 2019, 09:49

Благодаря!
orange
Нов

Мнениеот Sup3rlum » 15 Окт 2019, 10:33

Доколкото аз съм запознат, поне тук в чужбина, специалността е съревнователна и търсена. Моята специалност е малко различна, но колкото знам от познати е добър избор и ти отваря доста вратички. Всъщност може и да е най-търсената специалност от приложната математика (след инжинерство и т.н.) в момента. Стига да ти харесва, и да имаш желание давай! Data Analyst сега е една от най-бързо растящите професии, и има много други подобни в различни сфери и среди - от научни изследвания до медицина, до работа с животни, до компютърните науки. Успех!
Sup3rlum
Фен на форума

Рейтинг: 347

Мнениеот newi67 » 22 Яну 2021, 11:40

Имам нужда от помощ за следната задача: За случайната величина Х е направена случайна извадка от генералната съвкупност: 22, 21, 31, 29, 30, 25, 26, 22, 23, 26, 30, 28, 33, 31, 40, 29, 38, 42, 27, 30, 28, 35, 31, 51, 29, 35, 46, 38, 29, 54, 25, 26, 42, 48, 26, 39, 28, 53. Да се състави честотната таблица на групираните данни със стъпка 5. Да се построи графиката на емпиричната (статистическата) функция на разпределение .
newi67
Нов

Назад към Образование