Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Мнение за измамата

Мнение за измамата

Мнениеот Гост » 16 Авг 2020, 17:03

Здравейте, казвам се Васил Паскалев, живея в Германия и участвам на "Bundeswettbewerb Mathe". Позволявам си да коментирам последните два поста, защото приключих с олимпиядата две седмици след пристигането и - а това беше в юни.
Сега, това се отнася към въпросният гост: Тези задачи не можеш да ги решиш за едно лято - за да ги решиш се изискват години постоянен труд и отдаденост към математиката. Аз например решавам от няколко години насам редовно към два три часа задачи (ваканцийте понякога и повече). Освен това завърших успоредно с първият срок на десети клас тази година и първият семестър "анализис" в университета - ходех всяка седмица на лекций, отсъствах от училище, писах домашни за университета и.т.н.. Няма да ти вношавам морал - ти знаеш че по този начин омаловажаваш труда на всички, които са работили години наред. Да не говориме че злепоставяш Българите в Германия - или си си мислел че си единственият? Но дори да не ти е за това: помисли за себе си. Всяка година поне една трета мамят на тази олимпияда, и често стигат до 3ият (последният) кръг. А той е колоквиум, в който три математика -често професори- ти дават задачи и искат да чуят твой идей за решаването им. Ако при задачи като втората не се сетиш веднага да разглеждаш квадратите модуло 3 или 4 (по принцип при такива задачи това е най-обещаващият начин), тогава ще е очевидно, че не си решил задачите сам. А ти явно не си си прочел дори дефиницията за рационални числа както трябва. Ще станеш за срам и позор (и няма да си първият). Няма да докладвам постовете ти на журито -познавам някои от тях и лично от подготвителни лагери- не защото се притеснявам че ще заподозрият мен - аз съм се доказвал достатачно и на олимпияди и в университета, да не говорим че вече съм си бил решил задачите по време на дискусийте тук - а защото не искам да ми стане неудобно от фактът че съм Българин. Така и така само с пълен брой точки се класираш за трети кръг, а и всички, които го постигнат се класират. Но въпреки това те призовавам и моля за твое добро - тази година не си пращай вторият кръг. В Германия 200 евро ще искараш и с честен труд - разнасияки вестниците в рамката на три дни например.
А сега към останалите потребители: Според вас правилно ли съм преценил ситуацията?
И още нещо: Като отмине короната ще си идвам по-често в българия, а ако реша да следвам математика, то ще бъде в България - нивото тук е просто много по-високо. Има ли фейсбукгрупа или нещо от този вид, с ученици имащи интерес към математиката, в която бих могъл да влязя, за да се запозная с някои със сходни интереси и в България.
Гост

Re: Мнение за измамата

Мнениеот ?ко » 16 Авг 2020, 17:06

А за да не съм също просто гост - направих си и акоунт!
?ко
Нов

Рейтинг: 3

Мнениеот Гост » 17 Авг 2020, 09:41

Гост написа: (ваканциЙте понякога и повече). Освен това завърших успоредно с първият срок на десети клас тази година и първият семестър "анализис" в университета - ходех всяка седмица на лекций, отсъствах от училище, писах домашни за университета и.т.н.. Няма да ти вношавам морал - ти знаеш че по този начин омаловажаваш труда на всички, които са работили години наред. Да не говориме че злепоставяш Българите в Германия - или си си мислел че си единственият? Но дори да не ти е за това: помисли за себе си. Всяка година поне една трета мамят на тази олимпияда, и често стигат до 3ият (последният) кръг. А той е колоквиум, в който три математика -често професори- ти дават задачи и искат да чуят твой идей за решаването им. Ако при задачи като втората не се сетиш веднага да разглеждаш квадратите модуло 3 или 4 (по принцип при такива задачи това е най-обещаващият начин), тогава ще е очевидно, че не си решил задачите сам. А ти явно не си си прочел дори дефиницията за рационални числа както трябва. Ще станеш за срам и позор (и няма да си първият). Няма да докладвам постовете ти на журито -познавам някои от тях и лично от подготвителни лагери- не защото се притеснявам че ще заподозрият мен - аз съм се доказвал достатачно и на олимпияди и в университета, да не говорим че вече съм си бил решил задачите по време на дискусийте тук - а защото не искам да ми стане неудобно от фактът че съм Българин. Така и така само с пълен брой точки се класираш за трети кръг, а и всички, които го постигнат се класират. Но въпреки това те призовавам и моля за твое добро - тази година не си пращай вторият кръг. В Германия 200 евро ще искараш и с честен труд - разнасияки вестниците в рамката на три дни например.
А сега към останалите потребители: Според вас правилно ли съм преценил ситуацията?
И още нещо: Като отмине короната ще си идвам по-често в българия, а ако реша да следвам математика, то ще бъде в България - нивото тук е просто много по-високо. Има ли фейсбукгрупа или нещо от този вид, с ученици имащи интерес към математиката, в която бих могъл да влязя, за да се запозная с някои със сходни интереси и в България.

По - неграмотно не се е срещало в този форум!
Гост

Мнениеот drago » 17 Авг 2020, 19:08

Гост написа:По - неграмотно не се е срещало в този форум!

Хейтъри много, част от живота са! Не трябва да им се обръща внимание! Ами, просто е: момчето не живее в България, не учи в българско училище, не знае съответните термини на български, и пак е добре, че може да пише сносно на езика ни.

@Васил Паскалев: Както хейтърите, така и имзмниците са част от живота във всяка държава, не само в България. И в Германия ги има с лопата да ги ринеш, вярвай ми. Няма какво да се стягаш, че някой си излага българите в Германия, той излага само себе си.
Да ти кажа и в България 200 евро(наградния фонд) не е нещо особено. Този (или тази) не го прави за парите. По-скоро се прави заради CV-то. Да си напишеш в биографията, че си спечелил някакво състезание може да ти отвори път за по-нагоре. Моето мнение е, че такива състезания не трябва да носят заслуги. Даваш на човек 4 задачи и го оставяш 2 месецa да ги мисли. Той има толкова много време да потърси сходни в нет-а, да иска помощ от приятел, да прави опити да ги пуска във форуми, т.н.
drago
Математик

Рейтинг: 518

Назад към Образование