Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Какво да науча последните две седмици преди университета?

Какво да науча последните две седмици преди университета?

Мнениеот Skygear » 17 Сеп 2021, 15:26

След две седмици почвам в СУ ФМИ, спец. Математика. В подготовка през лятото научих малко анализ, демек някой от по-простите формализми и доказателства, и основните техники за смятане на интеграли etc ... обаче нещо ми стана еднообразен и ми се иска да запълня някой други дупки в знанието си тези две седмици. Търся предложения, кое би било долу-горе най-полезно. Може да се предположи, че знам на добро ниво училищният материал, освен стереометрия, и може би някои части от геометрията. Знам само основните техники за доказателство (противоречие, индукция(основно съм ползвал слаба, но не съм сигурен как и викаме по нашему), контрапозиция etc...), но като цяло логиката ми е на ниво "няколко видеа тук-таме". Взех един учебник по линейна алгебра, и забелязвам, че основните изчислителни операции с матрици се минават съвсем на кратко в 1-2 параграфа, може би е добре да ги науча тях? И без това не са много обемни. От друга страна, намерих една книга по елементарна теория на числата, която изглежда доста интересна. Или пък да се върна малко на геометрията? Или нещо друго? Иска ми се да уплътня останалото време преди началото на първи семестър.
Skygear
Нов

Рейтинг: 7

Назад към Образование