Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Желание за учене

Желание за учене

Мнениеот Гост » 02 Ное 2022, 09:23

Здравейте!

Знанията ми по математика са доста оскъдни, никога не ми е вървяла, никога не съм я разбирал. Искам обаче да променя това.
След известни размисли, стигнах до залючението, че трябва да обърна по-специално внимание на няколко науки, за да прогресирам като човешко същество (не говоря за някакво висше извисяване, не, поскоро за някаква форма на себеудовлетворение). Няма да навлизам в прекалени подробности, математиката, и най-вече разбирането ѝ, е в основата на доста от науките, които възнамерявам да преразгледам.
Бих искал да помоля за предложения за литература по темата, нещо достатъчно разбираемо, за да е смилаемо от сивото ми вещество. Благодаря!
Гост

Re: Желание за учене

Мнениеот grav » 02 Ное 2022, 11:53

grav
Математиката ми е страст

Рейтинг: 370

Мнениеот peyo » 02 Ное 2022, 12:50

Гост написа:... След известни размисли, стигнах до залючението, че трябва да обърна по-специално внимание на няколко науки, за да прогресирам като човешко същество ... Няма да навлизам в прекалени подробности, математиката, и най-вече разбирането ѝ, е в основата на доста от науките, които възнамерявам да преразгледам.

Това е интересно! Кои са другите науки за които математиката би била основа? Математиката е огромна област и ако имаш някаква цел, то трябва да избереш тази част от математиката, която ще ти е полезна.
peyo
Математик

Рейтинг: 664

Мнениеот Гост » 02 Ное 2022, 14:28

peyo написа:
Гост написа:... След известни размисли, стигнах до залючението, че трябва да обърна по-специално внимание на няколко науки, за да прогресирам като човешко същество ... Няма да навлизам в прекалени подробности, математиката, и най-вече разбирането ѝ, е в основата на доста от науките, които възнамерявам да преразгледам.

Това е интересно! Кои са другите науки за които математиката би била основа? Математиката е огромна област и ако имаш някаква цел, то трябва да избереш тази част от математиката, която ще ти е полезна.

Пример за това биха били Физика, Химия, Логика, та дори Социология и Философия, според собственото ми усмотрение, разбира се.
Гост

Мнениеот peyo » 03 Ное 2022, 06:36

Гост написа:
peyo написа:[quote="Гост"... След известни размисли, стигнах до залючението, че трябва да обърна по-специално внимание на няколко науки, за да прогресирам като човешко същество ... Няма да навлизам в прекалени подробности, математиката, и най-вече разбирането ѝ, е в основата на доста от науките, които възнамерявам да преразгледам./quote]

Това е интересно! Кои са другите науки за които математиката би била основа? Математиката е огромна област и ако имаш някаква цел, то трябва да избереш тази част от математиката, която ще ти е полезна.[/quote]

Пример за това биха били Физика, Химия, Логика, та дори Социология и Философия, според собственото ми усмотрение, разбира се.[/quote][/quote][/quote]

Това ми напомня на следния виц:

Scientists are such a pain, they need so much expensive equipment. Mathematicians on the other hand, they just need a pencil, a paper and a waste paper basket. Philosophers are even easier, they don't even need the waste paper basket.
peyo
Математик

Рейтинг: 664

Назад към Образование