L.e.o написа:Разбира се, че "за".
Все още ли за да отидеш на олимпиада трябва сам да си покриваш разноските?
allier написа:Къде го видя това неравенство с такова авторско решение?Иначе, на олимпиада все пак трябва да има и задачи от по-теоритичен характер. Математиката изисква и знания, не само добро мислене.
allier написа:Ако е това неравенство, то като се направи една проста производна по [tex]a_{i}[/tex] излиза директно, че трябва да са пропорционални на коефициентите [tex]c_{i}[/tex]. После една проверка по границите и е готово решението. Това, че официалното решение използва някакво си неравенство на Коши, нищо не значи.
Станислав написа:И сега махни Пловдив! Омръзна ми всички да казват - да, те са от Пловдив и така нататък. До момента в Пловдив откакто съм ученик (сега съм 11 клас) съм имал 4 пъти школа (почти всичките в 8 клас), от която научих само метода на неопределените коефициенти. Факт е че, че в Пловдив в момента положението е много зле... Дано наистина започнат да се занимават с нас, защото това си е направо гавра!
Станислав написа:И сега махни Пловдив! Омръзна ми всички да казват - да, те са от Пловдив и така нататък. До момента в Пловдив откакто съм ученик (сега съм 11 клас) съм имал 4 пъти школа (почти всичките в 8 клас), от която научих само метода на неопределените коефициенти. Факт е че, че в Пловдив в момента положението е много зле... Дано наистина започнат да се занимават с нас, защото това си е направо гавра!
Регистрирани потребители: Google [Bot]