Така... да отворя и аз нова темичка...

Става въпрос за смяната на учител (и най-вече на този по математика). От 1 до 7 клас имах много добра учителка, която успя да запали математически интерес към мен.

След това обаче, влизайки в
математическа гимназия , попаднах на учител, който... така да се каже, нямаше необходимия подход. Часовете минаваха скучно, учехме нови неща, обаче повечето от тях така и си останаха ненаучени или наполовина научени. Затова и до ден днешен (когато съм в 12 клас), мисля, че имам известни пропуски в материала от 8-9 клас въпреки големите усилия, които положих, за да не изоставам. В 10 клас ни смениха учителката и тогава отново започнах да харесвам математиката... започнах отново да усещам тръпката от това да решиш някоя на пръв поглед "нерешима" задача, да се пребориш за одобрението не само на учителя, но и на самия себе си. Така беше и с останалите, имаше конкуренция и стигнахме едно
много по-високо ниво. Разбира се, това изискваше много труд, но си струваше... И ето че стигнах до 12 клас, когато за мое ОГРОМНО съжаление отново имаме нова учителка по математика... Вероятно защото съм свикнал със стила на предишната, да бъда максимално "изцеждан", за да развия мисленето си, сегашните часове по математика ми се струват... скучни... и това е МЕКО казано. Уж правим преговор, а всъщност задачите нямат нищо общо (като сложност) с тези, които са ни били давани преди. Сега всичко се свежда до използване (извинявам се, до ДИРЕКТНО използване) на общите формули по стереометрия (без дори да се споменават понятия като двустенен ъгъл например). От алгебрата определяме дефиниционни множества на функции, а дори и не помисляме за някакви уравнения (били те логаритмични, показателни или още по-малко тригонометрични). Ако приемем, че всичко това е разбираемо, имайки предвид, че това е само преговор и че функциите са основата на това, което ще учим след това (производни), то НЕразираемо е как цял един учебен час можем да решаваме задача от типа: "Определете ДМ на фукнцията [tex]\frac{3\sqrt{x-6}}{x+1 }[/tex]". Обясненията ни, че сме разбрали за какво иде реч, сякаш никога не стигат до ушите на учителката и тя продължава да ни занимава с тези "изключително трудни" задачи. Та... (отплеснах се много

), какво бихте ми препоръчали да правя, за да имам по-голям интерес в час, за да не обмислям самоубийството си (шегувам се

) и най-вече да не заспя...

Кафето НЕ ПОМАГА, а мисля, че не е рационално да се губи така времето, все пак не е неограничено!