Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Как да постъпя ?

Как да постъпя ?

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2023, 07:09

Защо се разрешава вземането на изпит ( за квалификация на педагогическите специалности )
ПО КОМПЮТЪР ОТ ДОМА ?
Изпита е по математика .
Така изпита се взема не от педагога ,който иска квалификация , а от математика ,който стои до него . :o :o :o
Честно ли е ?
Представям си до какво ниво ще падне математиката .
Случайно станах свидетел на всичко това и се чудя как да постъпя . :roll:
Чакам вашите съвети .
Гост

Re: Как да постъпя ?

Мнениеот peyo » 26 Сеп 2023, 08:13

Гост написа:Защо се разрешава вземането на изпит ( за квалификация на педагогическите специалности )
ПО КОМПЮТЪР ОТ ДОМА ?
Изпита е по математика .
Така изпита се взема не от педагога ,който иска квалификация , а от математика ,който стои до него . :o :o :o
Честно ли е ?
Представям си до какво ниво ще падне математиката .
Случайно станах свидетел на всичко това и се чудя как да постъпя . :roll:
Чакам вашите съвети .

Изпит по компютър от къщи не е задължително да бъде лесен за мамене. Например изпита за Amazon Developer Associate се прави от отделна компания която провежда такива изпити и има жив човек от другата страна, който следи по време на изпита и те искат камерата и микрофона да бъдат включени и записвани като записват и екрана.

Как точно се провежда изпита на койно "случайно" си станал/а свидетел?
peyo
Математик

Рейтинг: 664

Мнениеот ammornil » 26 Сеп 2023, 14:35

Не е тайна, че някои частни университети в България "получават таксите със запис и пращат диплома по телекс" (беше лафът когато аз бях студент). Купени дипломи не са нищо ново, и не само в България. За съжаление нищо не може да направите, такива 'специалисти' срещаме често в практиката, не оцеляват дълго на едно място и в повечето случаи напускат 'професионалната сфера' на висшето си образование. За съжаление, благодарение на дипломи от този род, някои заемат ръководни държавни постове, без нужните знания и умения.
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1779

Мнениеот Гост » 27 Сеп 2023, 10:55

Благодаря за отговорите .Да изясня ,задачите пристигаха по компютъра .
Математикът ги решаваше ,а педагогът изпращаше отговорите по компютъра .
Нито микрофон ,нито камера бяха включени .
Не присъстваше длъжностно лице .Мисля повече от 30 човека държаха този изпит по компютър .
На такава картина какъв коментар да дадем ?
Ако изпита беше по история ,или биология ,можех да си премълча .
Ето защо реших да споделя с вас проблема .
Гост

Мнениеот grav » 27 Сеп 2023, 14:07

А вие каква роля имата във всичко това?
grav
Математиката ми е страст

Рейтинг: 370

Мнениеот peyo » 27 Сеп 2023, 14:11

Гост написа:...Ако изпита беше по история ,или биология ,можех да си премълча ...

Защо така, какво са ви направили биолозите и историците?
peyo
Математик

Рейтинг: 664

Мнениеот ptj » 28 Сеп 2023, 04:38

Както навсякъде - има добри и лощи специалисти. От край време в специалностите математика и информатика, учители стават най-слабите по успех студенти. Докато заплащането в тази област не се промени драстично ще има текучество на кадри...

П.П. По-старите със сигурност са чували: "Абе пиши му една тройка поне даскал да стане...".
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2023, 15:34

Не е луд тоя , който яде баницата ,а тоя,който му я дава .
Гост

Мнениеот Гост » 30 Сеп 2023, 09:49

Реален случай. Моя позната ми се обади "ще изкарам двойка на изпита". Бяха няколко въпроса с по няколко възможни отговора. Казах й отговорите на всички без един въпроси. За последния ме мързеше, а и щеше да има повече от 3 и да съм объркал нещо. Налучкала отговорът и на последният въпрос. Звъни ми после "Аз имам 6". След време се срещнахме беше "забравила", че съм й помогнал. Хубаво е, че пазарът изхвърля такива хора. Лошото е, че ако намерят връзки може утре да са ви шефове. Затова мислете по-добре преди да помогнете на човек и дали трябва да го правите.
Гост

Назад към Образование