Здравейте,
пиша ви понеже тази година ми предстоят кандидат-студентски изпити, като възнамерявам да уча информационни технологии, за където ми трябва математика. Проблема е следния - от малък уча в Словакия, Братислава, където образованието е "на светлинни години" от нашето - какво имам в предвид - това на което там ме учеха беше умножение и деление с калкулатор общо казано. Понеже тази година дойдох в България да завърша 12 клас и да поема по пътя си, всичко ми се струпа изведнъж и ми е изключително трудно да избера какво да уча след като завърша.
Като разглеждам материала който в момента го учим в училище (тригонометрия главно) имам чувство че всичко е написано на някакъв незнаен език. Тази година се записах при едни от най добрите учители в района, и ходя по 3-5 часа на ден на уроци, като пак имам чувство че не знам много нещо. Обичам работата с компютри и всякакъв вид програми, постоянно чета книги свързани с компютърната система и работа с програми, но това което ме притеснява е математиката - тези "пропиляни" години в Словакия са ми усложнили живота максимално.
Моля ви дайте някое съветче какво е най разумно да се прави според вас.
Благодаря ви за отделеното време.

Меню