Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Моля посъветвайте ме какво да правя

Моля посъветвайте ме какво да правя

Мнениеот Typanarcheto » 02 Дек 2010, 12:29

Здравейте,
пиша ви понеже тази година ми предстоят кандидат-студентски изпити, като възнамерявам да уча информационни технологии, за където ми трябва математика. Проблема е следния - от малък уча в Словакия, Братислава, където образованието е "на светлинни години" от нашето - какво имам в предвид - това на което там ме учеха беше умножение и деление с калкулатор общо казано. Понеже тази година дойдох в България да завърша 12 клас и да поема по пътя си, всичко ми се струпа изведнъж и ми е изключително трудно да избера какво да уча след като завърша.
Като разглеждам материала който в момента го учим в училище (тригонометрия главно) имам чувство че всичко е написано на някакъв незнаен език. Тази година се записах при едни от най добрите учители в района, и ходя по 3-5 часа на ден на уроци, като пак имам чувство че не знам много нещо. Обичам работата с компютри и всякакъв вид програми, постоянно чета книги свързани с компютърната система и работа с програми, но това което ме притеснява е математиката - тези "пропиляни" години в Словакия са ми усложнили живота максимално.

Моля ви дайте някое съветче какво е най разумно да се прави според вас.
Благодаря ви за отделеното време.
Typanarcheto
Нов

Рейтинг: 0

Re: Моля посъветвайте ме какво да правя

Мнениеот ferry2 » 02 Дек 2010, 18:56

Според мен продължаваш с уроците, решаваш задачи самостоятелно, ако имаш и най-малки неясноти на следващия урок веднага питаш учителя да ти ги обясни и това е. Така поне бих направил аз. Ако си достатъчно упорит ще успееш ;) .
Аз като реших да кандидатствам бях на 24 години, почти всичко ми се беше изпарило от главата, но започнах уроци, решавах задачи упорито всеки ден и ей ме сега - студент 3-ти курс в ПУ"Паисий Хилендарски", спец. "Информатика". Щом човек има желание и полага необходимите усилия ще успее ;) .
Аватар
ferry2
Фен на форума

Рейтинг: 7

Мнениеот L.e.o » 03 Дек 2010, 15:10

Не се притеснявай. Информатика във ФМИ вече се влиза и с 5-ци.
Аватар
L.e.o
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот prodanov » 03 Дек 2010, 15:17

Другарю, тази година на третото допълнително класиране, във втората му част, останаха свободни места и в КН и в информатика и приемаха от кол и въже. Информатиката от много време не е престижна за ФМИ и се влиза с ниски оценки от край време, визирам четворка. А тази година специално баловете се сринаха и очаквам същото догодина, тъй като сме от Лукановата зима, пък и всичко бие навън.
prodanov
Напреднал

Рейтинг: 10

Мнениеот L.e.o » 03 Дек 2010, 15:54

prodanov ,
A aз като влизах с физика във ФМИ преди години, имаше под 200 човека на изпита при свободни места над 200. Демек, 3-еми изпита и си студент.
Знаех, че бала за ФМИ се е сринал от тогава, но чак пък толкова...
Аватар
L.e.o
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот mkmarinov » 08 Дек 2010, 20:55

3-5 часа математика на ден не са ли ти много?
mkmarinov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот portokal » 14 Дек 2010, 02:10

значи зависи си от човека, но е вярно ако си упорит ще успееш един съвет от мен не влизай в университети, които приемат с 4ки, продължавай с математиката и си избери някой по-престижен университет и не заради престижа ами принципно в тези университети малко повече натискат и ще станеш една идея по-добър дори и да има период в който ще се отпуснеш пак ще ги знаеш нещата, а бе желание има ли ще стане а колкото до 3- 5 часа пак зависи от човека аз 1 месец учих всеки ден по 8 часа :)
portokal
Фен на форума

Рейтинг: 1

Назад към Образование