Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Български или чужд университет - кой е по-добър

Български или чужд университет - кой е по-добър

Мнениеот boriss » 11 Яну 2011, 13:38

Един кадър, излязъл от нашите университети равен ли е по знания на един кадър, излязъл от западен университет? Нека да приемем, че нашият кадър е учил, а не е поредният посредствен студент. Има ли значение, че дипломата му е българска, ако иска да се вреди на работа в международна компания?
boriss
Нов

Рейтинг: 1

Re: Каква е разликата

Мнениеот allier » 11 Яну 2011, 14:09

Ако е бил сериозен, знае поне колкото знаят и неговите връстници, учили в университет в чужбина. Относно признаването на диплома при кандидатстване за работа в добра компания, определно има значение къде си завършил.
allier
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот ptj » 11 Яну 2011, 16:49

За първия въпрос- огромно значение има кой точно ВУЗ е завършил и самата специалност. Например специалността Информатика в ПУ е пълна пародия, защото теорията и нивото на обучение имат малко общо с практиката. Това е може би най-големия проблем на нашето образование - то не се интересува от потребностите на бизнеса и обратното.
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот boriss » 11 Яну 2011, 18:31

Аз съм електротехника 2ри курс от Ту-Варна. Не знам каква оценка му давате, но бих искал да знам. И дали после, ако ми се отдаде възможност, да продължа с магистратура навън, или да си я изкарам тук. Разбира се същото направление. Как бихте ме посъветвали?
boriss
Нов

Рейтинг: 1

Назад към Образование